• onze waardering

Never Never - Colleen Hoover RECENSIE

Recensie: Never Never - Colleen Hoover 

Charlie en Silas weten niet wat hen overkomt als ze van het ene op het andere moment al hun herinneringen kwijt zijn. Ze weten niet meer wie ze zijn, wie hun beste vrienden zijn en wat er de afgelopen dagen is gebeurd. Wanneer ze er ook nog eens achter komen dat dit iedere 24 uur gebeurt verzinnen ze allerlei manieren om de volgende 48 uur zo goed mogelijk te benutten en achter de waarheid te komen.

Never Never is niet een typisch Colleen Hoover boek. Wanneer je een gelijkwaardig verhaal aan It ends with us of Verity zoekt, dan is Never Never niet het antwoord op je vraag. Never Never bestaat officieel uit drie delen, maar eigenlijk zijn het drie dezelfde delen. Silas en Charlie beginnen namelijk ieder deel weer opnieuw, zonder herinneringen, met dezelfde angsten en dezelfde strijd. Dit zorgt ervoor dat het verhaal enigszins in herhaling valt. Waar je deel één vol verwachtingen en met veel plezier leest, wordt dit in deel twee en drie aanzienlijk minder. Wanneer deel drie - de ontknoping - dan ook nog niet bevredigend is, blijf je achter met een knagend gevoel. 

Het verhaal in Never Never is origineel en op zich goed geschreven. Het leest makkelijk weg en houdt je in het begin geïntrigeerd. De personages in het boek zijn echter niet divers en de ontwikkeling van het plot valt tegen. Colleen Hoover valt in herhaling en dat is jammer. 

Never Never is een omnibus van drie losse boeken die zijn uitgegeven in 2015. Dit verhaal is tot stand gekomen door een samenwerking van Colleen Hoover en Tarryn Fisher. Misschien dat deze samenwerking ervoor zorgt dat het niet aanvoelt als een typisch Colleen Hoover boek. 

Een interessante boodschap die in dit boek naar voren komt is de invloed van je omgeving en gebeurtenissen die je meemaakt. Wanneer je je geheugen compleet verliest en opnieuw kan starten, word je dan dezelfde persoon als je daarvoor was? In Never Never zorgen de nieuwe ervaringen van Silas en Charlie ervoor dat er steeds een andere karaktertrek sterker naar voren komt. 

Never Never is een verhaal met een heel interessant uitgangspunt, maar een iets minder sterke uitwerking. Het is een prima verhaal, maar niet te vergelijken met eerder werk van Colleen Hoover. 

Recensie: Never Never - Colleen Hoover 

Never never - Nederlandse editie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Charlie Wynwood en Silas Nash zijn al beste vrienden sinds ze konden lopen. Ze zijn een stel sinds hun veertiende. Maar op een dag worden ze wakker als volslagen vreemden. Elke herinnering is verdwenen: hun eerste kus, hun eerste ruzie, het moment waarop ze verliefd op elkaar werden…

    Charlie en Silas moeten samenwerken om erachter te komen wat er is gebeurd en waarom. Maar hoe meer ze te weten komen over het stel dat ze ooit waren, des te vaker ze zich afvragen waarom ze ooit samen waren. Misschien is het wel makkelijker om te vergeten dan om te herinneren.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Veertien dagen - Margaret Atwood & Douglas Preston

  • Woorden van Timo - Tialda Hoogeveen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Heimwee 

  • De geheimen van het winterhuis - Sarah Lark

  • Prep

Zoek in artikelen