• onze waardering

Eerherstel - Michael Connelly RECENSIE

Recensie: Eerherstel – Michael Connelly

Als misdaadverslaggever werd Michael Connelly ooit genomineerd voor de Pulitzerprijs. Zijn legal thrillers zijn al een hele tijd populair en kunnen gerust naast die van John Grisham gelegd worden. Met zijn twee topprotagonisten, Harry Bosch en de Lincoln-advocaat Mickey Haller, verkocht hij ook al wereldwijd meer dan zestig miljoen exemplaren. De reeks rond deze heren is ondertussen ook een populaire Netflix-hit geworden onder de naam The Lincoln Lawyer. Zijn nieuwste boek Eerherstel is er weer een om duimen en vingers bij af te likken.

Mickey Haller, de Lincoln-advocaat, wil dit keer Lucinda Sanz vrij krijgen. Ze is veroordeeld voor de moord op haar ex-man, een politieagent. Ze sloot destijds een deal met het openbaar ministerie en zit ondertussen al vijf jaar in de cel. Omdat ze niet wil dat haar nu 14-jarige zoon in het bendeleven terechtkomt, wil ze vrijkomen en schreeuwt ze haar onschuld uit. Mickey Haller en zijn halfbroer Harry Bosch twijfelen aan haar schuld en gaan op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat Lucinda er is ingeluisd door haar toenmalige advocaat en een hele reeks corrupte rechercheurs die zich als bendes organiseren in de duistere onderwereld van LA. Er ontspint zich een rechtbankgevecht met de aanklager van het Openbaar Ministerie,en bovendien krijgt Haller het ook nog aan de stok met de rechter. Dat alles maakt het Mickey en zijn team niet makkelijk. Telkens er een kleine doorbraak is, wordt die kort daarop weer tenietgedaan.Uiteindelijk slaagt hij erin de waarheid te onthullen.

Het tempo van Connelly ligt zoals steeds hoog waardoor de lezer onmiddellijk meegesleurd wordt in Eerherstel. De achtergrond van de auteur als misdaadjournalist zorgt ervoor dat hij vanuit eerste hand kan getuigen over het Amerikaanse systeem van rechtspraak en gevangenissen. Soms wordt de uitleg een beetje technisch en lang, maar het geeft wel een volledig en realistisch beeld van hoe het eraan toegaat in het Amerikaanse rechtswezen. Bovendien schetst Connelly ook het er aan toe gaat in de wereld van de politie en recherche en toont hij aan dat zij niet altijd zuiver op de graat zijn. Het bendeleven wordt mooi beschreven. De karakters zijn eens te meer goed uitgewerkt. Mickey Haller is zijn eigenste zelve, overtuigd van zijn gelijk en zijn kunnen, en de mensen rondom hem, waaronder zijn halfbroer Harry Bosch, kunnen stuk voor stuk overtuigen als onderzoekers. Ook de de rechter wordt goed getypeerd: een strenge, rechtvaardige vrouw die zich aan de regels houdt, hoe moeilijk die soms ook zijn.   Geen enkele keer komt de geloofwaardigheid in het gedrang en dat maakt het voor de lezer bijzonder aangenaam en boeiend. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het tempo nergens inzakt en dat de spanning het hele boek door wordt aangehouden. Eersherstel is opnieuw een pareltje van rechtbankliteratuur en de hoofdpersonages van Connelly lijken nog lang niet uitgemolken.

Recensie: Eerherstel – Michael Connelly

Eerherstel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Advocaat Mickey Haller is terug en bereid om de moeilijkste rechtszaken aan te nemen, waarbij de kans om te winnen één op een miljoen lijkt. Hij stemt in om een vrouw te verdedigen die in de gevangenis zit voor het vermoorden van haar echtgenoot, een politieagent die werkte voor de plaatselijke sheriff. Vier jaar geleden is ze veroordeeld, maar ze houdt nog altijd vast aan haar onschuld. Haller schakelt de hulp in van zijn halfbroer; de gepensioneerde LAPD-detective Harry Bosch. Al snel stuit Bosch op informatie die het politieonderzoek van vier jaar geleden in twijfel trekt. Daarnaast is ook het bureau van de sheriff op zoek naar gerechtigheid voor de moord op een van hun collega’s.

  Het pad naar de waarheid ligt vol gevaar. Er zijn mensen die niet willen dat de zaak heropend wordt. Ze zullen alles doen om te voorkomen dat Haller en Bosch de ware reden achter de moord ontdekken.

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Hoe overleef ik mezelf?

 • Sophie Kinsella-countdown: exclusieve preview (deel 4)

 • Op vleugels

Zoek in artikelen