• onze waardering

De Legacies - Jessica Goodman RECENSIE

Recensie: De Legacies - Jessica Goodman

Stel je voor, je bent eindexamenleerling en je hebt een uitnodiging gehad om toe te treden tot de meest exclusieve club samen met 35 andere gelukkigen. Dit overkomt Tori, een meisje dat heel hard werkt om een betere toekomst te creëren voor zichzelf en haar familie, Bernie en Isobel. De laatste twee meiden zijn opgegroeid in de exclusieve society en vinden alles heel normaal. Iedereen wil toetreden tot de Legacies club en sommige gaan zelfs zover dat er een dode valt. Dit alles valt te lezen in De Legacies van Jessica Goodman.

In De Legacies volg je Tori, Bernie en Isobel in aanloop naar het Legacys Bal, op het bal wordt bekendgemaakt wie er mag toetreden tot de meest begeerde club van New York. Zit je in de club, is je toekomst gegarandeerd succesvol. Onder de genomineerde leden wordt er gespeculeerd wie er wordt toegelaten en ook waarom bepaalde leerlingen als lid zijn genomineerd, zoals Tori. Tori is een buitenstaander die het thuis niet breed heeft, en haar moeder is verloren. Iedereen inclusief Tori was verbaasd toen ze de uitnodiging kreeg.

Eén van de interessante personages is Bernie, een meisje dat gewend is aan luxe en geld. Heel vaak kijkt ze niet verder dan wat ze tegenkomt en is eraan gewend dat alles voor haar geregeld wordt. Wanneer ze erachter komt dat haar moeder weg is terwijl ze bij alle activiteiten van de Legacy Club aanwezig moet zijn, begint ze zich zorgen te maken. Bernie ontdekt zaken uit het verleden en deze hebben te maken met Tori. Ondertussen zorgt Isobel voor het nodige rumoer zodat de aandacht van Bernie steeds heen en weer wordt getrokken.

De Legacies is opgebouwd in korte hoofdstukken en steeds met wisselende perspectieven van Tori, Bernie en Isobel. De hoofdstukken zijn kort en de gebeurtenissen in het boek spelen zich in een hoog tempo af. Alles gebeurt in een week tijd, alles komt op een hoogtepunt op het Legacys Bal. Tussendoor lees je kort een soort tussenhoofdstuk met als titel na het bal. Je leest hier wat er gebeurd is na 'het ongeval'. Je weet niet wat er is gebeurd maar je wordt er wel nieuwsgierig van.

De Legacies is een young adult thriller vanaf 15 jaar. Ben je geïnteresseerd in een thriller die zich afspeelt tussen de elite van de society is De Legacies van Jessica Goodman iets voor jou. Wanneer je eenmaal in het verhaal zit, kan je het niet meer loslaten en wil je gewoon weten wat er is gebeurd met de moeder van Bernie, wat heeft zij te maken met Tori en het bal waar een dode valt. 

Recensie: De Legacies - Jessica Goodman

De Legacies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dompel je onder in de sociale kringen van de New Yorkse elite, waar achter elke glimlach geheimen schuilgaan, de waarheid steeds verandert en men bereid is om over lijken te gaan. Zodra je deze thriller openslaat, kun je hem onmogelijk nog wegleggen.

  Elk jaar treden 36 nieuwe leden toe tot de Legacy Club, de meest exclusieve high society-club in New York. Een lidmaatschap staat garant voor een levenslange toegang tot macht en rijkdom, net als veiligheid en zekerheid, want je kunt altijd terugvallen op de andere leden. Ook it-girl Bernie, kunstenaar Isobel en buitenbeentje Tori zijn dit jaar bevoorrecht om zich aan te sluiten bij dit vooraanstaande gezelschap.
  Maar waar macht, aanzien en rijkdom zijn, zijn ook leugens, bedrog en verraad. De avond van het prestigieuze Legacy-bal eindigt voor een van de nieuwe leden fataal. Was het moord of toch een ongeluk? Wie is er verantwoordelijk? Wat gaat er schuil achter de façade van lachende gezichten en mooie praatjes? Wie zijn de Legacies echt?

  Voor fans van Karen McManus, Holly Jackson en de hitserie 'Elite'.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Versier me dan

 • 12x Supernatural feiten die je nog niet wist

 • Als ik jou was...

Zoek in artikelen