• onze waardering

Oostenrijkse verleiding - Karen Swan RECENSIE

Recensie: Oostenrijkse verleiding - Karen Swan 

Filmmaker Clover Philips vestigt zich tijdelijk in de Alpen om een documentaire te maken over snowboarder Kit Foley. Hij was ooit betrokken bij een ongeval met de held uit haar laatste documentaire. Kit Foley heeft daar echter nooit over willen praten en zit er ook niet op te wachten om hier met Clover over in gesprek te gaan. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, vertrekt Clover naar de besneeuwde bergen.

Met zo'n titel en na het lezen van de achterflap, heb je al snel door dat Oostenrijkse verleiding een romantisch verhaal is. De liefde tussen Clover en Kit lijkt misschien bijna voorbestemd, maar wat maken ze het elkaar moeilijk! Als je begint met lezen, maak je niet alleen kennis met Clover, maar ook met het gezin van sufer Cory Allbright. De held uit Clovers laatste documentaire en een surfer diens leven bergafwaarts gaat na een surfongeluk met zijn rivaal, Kit. Doordat je Cory’s kant van het verhaal hoort, leef je al snel mee met hem en zijn gezin en heb je ontzettend met hun te doen.

Als Clover en haar team aankomen in Oostenrijk, wordt de afgunst die Clover en Kit voor elkaar hebben al snel duidelijk. De strijd tussen Clover en Kit is door Karen Swan zo omschreven, dat je ook als lezer weinig sympathie kan hebben voor Kit. Gedurende het verhaal leer je Kit gelukkig beter kennen en zie je ook een andere kant van hem. Maar niet alleen Kit ontwikkelt zich gedurende het verhaal, ook zie je Clover veranderen en minder bevooroordeeld zijn.

Oostenrijkse verleiding is niet alleen een romantisch verhaal, ook een sportieve kant komt duidelijk naar voren. Zo worden er veel details over het snowboarden en de wedstrijden omschreven, die echter niet altijd relevant zijn voor het verhaal. In Oostenrijkse verleiding komen ook een aantal zwaardere onderwerpen aan bod, zoals de depressiviteit van Cory. Daarnaast ben je benieuwd naar het verhaal van Kit: waarom wil hij niet loslaten over het ongeluk?

Karen Swan heeft de omgeving mooi beschreven en zie je de prachtige besneeuwde bergtoppen voor je. Oostenrijkse verleiding is enerzijds natuurlijk een heerlijk romantisch verhaal, wat over het algemeen lekker wegleest. Anderzijds zitten er ook momenten in het verhaal die vlotter hadden gekund en waarin er meer vaart in het verhaal had mogen zitten. Ook is het verhaal soms wel érg voorspelbaar, ondanks dat het een aantal leuke wendingen heeft. Helemaal wanneer je eenmaal over de helft bent, kun je het boek moeilijk wegleggen!

Recensie: Oostenrijkse verleiding - Karen Swan 

De Oostenrijkse verleiding

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In De Oostenrijkse verleiding van Karen Swan zet documentairemaakster Clover alles op alles om de geheimen van de controversiële snowboarder Kit te achterhalen. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?
   

  In De Oostenrijkse verleiding, de heerlijk winterse roman van bestsellerauteur Karen Swan, wil regisseur Clover Phillips een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten. Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Maar terwijl ze dieper graaft, merkt Clover dat ze zich aangetrokken voelt tot Kit. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

  De Oostenrijkse verleiding bevat alles wat een échte Swan typeert: liefde, spanning, drama en een vleugje mysterie tegen een idyllische achtergrond – het wintersportwalhalla Zell am See!

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Jacoba, dochter van Holland

 • Dit is de cover van het laatste boek in de Rode Koningin-serie!

 • Girl, Woman, Other - Bernardine Evaristo

Zoek in artikelen