• onze waardering

De dag dat mijn moeder verdween - Sarah Armstrong RECENSIE

Recensie: De dag dat mijn moeder verdween - Sarah Armstrong

De moeder van Tulsi is goochelaar in het circus. Samen met Tulsi voert ze de doodgewone 'doorzaag-truc' op. Niet heel bijzonder, maar hierachter schuilt magie. De moeder van Tulsi is magiër. Tijdens het oefenen van een verdwijnspreuk komt ze vast te zitten in een parallel universum en de enige die haar terug kan halen is een andere magiër. Tulsi heeft de krachten van haar moeder geërfd maar is nog niet opgeleid. Het duurt jaren om op dat niveau te komen en Tulsi heeft maar een maand de tijd. Gaat het haar lukken? Een verhaal over moed, kracht, hoop en vertrouwen in jezelf krijgen.

De dag dat mijn moeder verdween is een spannend, magisch verhaal voor kinderen vanaf tien jaar. De elfjarige Tulsi woont en werkt samen met haar ouders in het circus. Haar moeder heeft een bijzondere gave: ze bezit magische krachten en Tulsi heeft ze van haar geërfd. Haar moeder vindt haar echter nog te jong om deze unieke krachten te gebruiken en probeert haar weg te houden bij alles wat met toverspreuken te maken heeft. Tulsi moet het doen met de goocheltrucs die zij en haar moeder opvoeren in het circus. Als het circus in nood verkeerd, past Merry, Tulsi's moeder een verdwijnspreuk toe die gruwelijk mis gaat. Door een onweersbui kan ze niet meer terug naar haar eigen wereld en zit ze vast in een parallel universum. De enige die haar terug kan halen is Tulsi, maar zij is totaal blanco op het gebied van magie. Samen met haar vader weet ze haar oma Sylvie op te sporen, ook een magiër en een vreemd type die niet het beste met haar dochter en kleindochter voor heeft. Toch stemt Sylvie in om Tulsi op te leiden zodat ze haar moeder terug kan halen. Vanaf dit gedeelte wordt het spannend. Het is met vaart geschreven en je voelt echt de emoties van Tulsi die komen kijken bij het leren van de spreuken. Ze moet over haar angst voor het donker heen, op zichzelf leren vertrouwen en op zoek naar een talisman die haar de kracht en moed zal geven om haar moeder terug te halen. Zal het haar lukken?

De dag dat mijn moeder verdween van Sarah Armstrong is een spannend verhaal voor kinderen die van magie en het circus houden. In dit eerste deel, achterin het boek wordt een vervolg aangekondigd, is het meeste nog onschuldig. Simpele spreuken om te kunnen vliegen, modder in chocoladetaart te veranderen of iemand te bevriezen. Iets van duistere krachten en dat Tulsi voorbestemd is om daar tegen te vechten wordt een keer genoemd, dus wie weet dat het tweede deel wat zwaarder wordt en meer richting Harry Potter gaat. Dit deel is dus aan te raden voor alle kinderen vanaf tien jaar die lekker willen weg dromen en het fijn vinden om te fantaseren over hoe het zo zijn als je kunt toveren en in meerdere werelden tegelijk kunt wonen.

Recensie: De dag dat mijn moeder verdween - Sarah Armstrong

Tulsi's magie 1 - De dag dat mijn moeder verdween

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Tulsi’s moeder is goochelaar in een circus. In haar show combineert ze kleine magie – goocheltrucs die iedereen kan leren – met grote magie. Wanneer Tulsi’s moeder grote magie oefent om het circus te redden, verdwijnt ze voor altijd.

    Dan ontdekt Tulsi dat ze haar moeder kan redden: door met grote magie naar een parallel universum te reizen. Maar het duurt jaren om dat onder de knie te krijgen, en Tulsi heeft een maand de tijd…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Het verloop van de 'Charmed' reboot lijkt op Harry Potter

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

  • 6 geweldige chicklit boekenseries

Zoek in artikelen