• onze waardering

Alles brandt - Juan Gómez-Jurado RECENSIE

Recensie: Alles brandt - Juan Gómez-Jurado

Aura Reyes leidt een droomleven. Een schattige tweeling, een rijke man, dure villa en heel veel mooie spullen. Dit komt plotsklaps tot een eind als haar man overlijdt en zij ten onrechte wordt beschuldigd van fraude en het witwassen van een grote som geld. Noodgedwongen verhuist ze naar een aftands appartement waar ze zint op wraak jegens haar voormalige baas Ponzano die dit allemaal in scene heeft gezet. Door een bijzonder toeval ontmoet ze in de gevangenis oud legioen soldate Mari Paz. De twee worden vriendinnen en bondgenoten in hun tocht om het onrecht dat Aura is aangedaan te bewijzen. Dit is niet zo gemakkelijk als het lijkt en met de komst van Sere, die ook nog een appeltje te schillen heeft met Ponzano, staan ze een heel stuk sterker. Lukt het hen om Aura's wilde plannen uit te voeren en Ponzano en diens handlangers uit te schakelen zodat ze eindelijk vrij zijn?

Alles brandt is een boek dat je fysiek moet lezen. Vanaf papier zonder dingen die afleiden zodat je je helemaal kunt onderdompelen in de 'piratentocht' van Aura, Mari Paz en Sere. Juan Gómez-Jurado schrijft met vaart, veel details, met cliffhangers en onverwachte wendingen. De dames hebben allemaal een verleden en eigen reden om te strijden tegen Ponzano. Terwijl hun moedige strijd vordert kom je steeds meer te weten over hun verleden, wat het met hen gedaan heeft en gevormd heeft tot wie ze nu zijn. Aura is ontzettend inventief en bedenkt steeds weer opnieuw een plan om haar doel te behalen. Mari Paz is een taaie geworden na haar stationering in de oorlog en het leven dat ze er na leidde. Sere dacht na een periode van depressie eindelijk het geluk weer terug gevonden te hebben totdat ze een doodsteek kreeg. De drie vullen elkaar perfect aan, een compliment voor Gómez-Jurado. Zal het hen lukken om hun volmaakte plan uit te voeren?

Helaas komen we een heel eind maar Alles brandt is het eerste deel van de serie dus je zult moeten wachten op het vervolg. Kun je niet genoeg krijgen van de personages? In De zwarte wolvin leer je agent Romero beter kennen en in De witte koning kom je erachter hoe Jauma, de man van Aura is gestorven. Noot van Gómez-Jurado, je kunt al zijn boeken afzonderlijk lezen maar ze hebben ook een connectie met elkaar.

Alles brandt is een superspannende, zenuwslopende thriller die je op het puntje van je stoel doet zitten. Met veel vaart wordt een soort piratentocht of A-team achtig plan in werking gezet dat zeker geschikt zou zijn als film. Het boek telt 446 pagina's dus neem er lekker de tijd voor zonder afleidingen.

Recensie: Alles brandt - Juan Gómez-Jurado

Alles brandt

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Dit is het verhaal van drie vrouwen die alles hebben verloren. Daarom zijn ze zo gevaarlijk.

    Aura Reyes’ luxe leven stort in wanneer ze onterecht wordt veroordeeld voor fraude en witwassen. Het is allemaal de schuld van Ponzano, de baas van de bank waar ze vroeger werkte. Nu haar leven in duigen is gevallen zint Aura op wraak. In de gevangenis ontmoet ze Mari Paz, een vrouw met een duister verleden, die instemt om haar te helpen. Ook sluit Sere zich bij hen aan, een hacker met een vlijmscherpe geest. Ze werkte vroeger ook voor Ponzano en heeft zo haar eigen redenen om hem tegen te werken.

    De drie vrouwen betreden de duistere kant van de bankwereld om Ponzano te saboteren. Hij heeft slechts één doel voor ogen: zijn bank fuseren met de grootste bank van Europa om zo nog machtiger te worden. Hij zal zich door niets laten tegenhouden, zelfs als dat betekent dat hij de levens van miljoenen mensen verwoest. Wie kan hem nog stoppen?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

  • Recensie: Over de grens

  • Hook zorgt voor veel ophef in Once Upon A Time

Zoek in artikelen