• onze waardering

Reis om de wereld in 80 recepten RECENSIE

Alleen al bij het zien van de cover van het (kook)boek Reis om de wereld in 80 recepten, krijg ik al zin om in de keuken te gaan staan. En als je het prachtige boek dan openslaat, begint je maag spontaan te knorren van de lekker uitziende gerechten.
Met Reis om de wereld in 80 recepten maak je letterlijk een wereldreis. Je vindt er recepten voor bijzondere en overheerlijke gerechten uit de hele wereld. Doe je tegoed aan Surinaamse zuurkool op maandag, geniet van kokoskoekjes uit de Bahamas op dinsdag en smul van een Spaanse gazpacho op woensdag. Kortom: er is voor iedereen wel een geschikt recept te vinden. De recepten worden aangevuld met prachtige en bijzondere foto’s van het betreffende land/werelddeel en persoonlijke reiservaringen van de schrijfster.
De recepten worden heel overzichtelijk beschreven met een indicatie van tijdsduur en een moeilijkheidsgraad. En bij het zien van de foto’s van de gerechten, loopt het water je letterlijk in de mond.
Dit boek vind ik erg bijzonder. Het is namelijk geen opsomming van talloze gerechten, maar er wordt per gerecht en land van herkomst veel speciale aandacht geschonken. Op deze manier kijk je heel anders tegen je pasta of salade aan, je proeft letterlijk de sfeer van het land.
Ik heb al een succesvolle poging gewaagd met een Zwisters broccoli-kippotje met champignons; een gemakkelijk en snel te bereiden gerecht dat nog gezond is ook. Maar smaken verschillen en daarom is dit boek juist zo aan te raden, want met deze wereldreis krijgt iedereen de smaak te pakken!

Reis om de wereld in 80 recepten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Een inspirerend boek, waarin authentieke recepten vanuit de hele wereld zijn verzameld in een smakelijk en persoonlijk reisverslag, geïllustreerd met bijzondere foto’s!
    Reis om de wereld in 80 recepten is het culinaire reisverslag van Madelon Schoemaker, zelf een gepassioneerde kok en reiziger. Ze vertelt per hoofdstuk over de achtergrond van de landen die ze bezocht, en geeft daarbij haar persoonlijke (reis)ervaringen en het verhaal achter de recepten. De lezer wordt zo onder andere meegenomen van Kenia (pittige pindasoep), Dubai (Vijgentaartjes), Engeland (limoentaart) naar Japan (Gyuniku teriyaki), Costa Rica (Tilapia met sinaasappel) en Zuid-Afrika (Bobotie), De Bahamas (kokoskoekjes) tot Amerika (pompoentaart). Tevens wordt er bij elk recept een wijnsuggestie gedaan.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

  • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

Zoek in artikelen