• onze waardering

Lunch in Parijs RECENSIE

Elizabeth komt uit Amerika, woont in Engeland en heeft een Frans vriendje. Elizabeth en haar vriend Gwendal besluiten al snel te trouwen en zo begint haar leven in Parijs. Ze hebben geen geld, niet altijd een baan, maar ze hebben elkaar en de fantastische Franse keuken. Dat moet genoeg zijn, toch? Na ieder hoofdstuk in Lunch in Parijs volgen een paar pagina''s met recepten. Van het verrukkelijke ontbijt of de geweldige lunch die ze zojuist heeft omschreven, staat duidelijk uitgelegd hoe je hem zelf kunt maken. En de recepten zijn niet moeilijk! Bij het merendeel zul je als lezer (ervaren of geen ervaren kok) denken: hé, dat is best te doen! Lunch in Parijs is enerzijds een emigratie-roman: Elizabeth moet wennen in een nieuw land, waar mensen niet voor hun versie van ''the American dream'' gaan, maar alles wel best vinden. Ze heeft in het begin best veel moeite met de cultuuromslag. Maar al snel leert ze de taal en beetje bij beetje krijgt ze het gevoel ''erbij te horen''. Anderzijds is Lunch in Parijs een culinaire roman met heerlijke recepten. Het verhaal kabbelt rustig voort, zonder ergens heel spannend te worden, maar dat is niet per se storend. Het is goed geschreven en je blijft als lezer geboeid. Enige nadeel: je krijgt er zo''n honger van!

Lunch in Parijs

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In 2002 valt Elizabeth Bard, een twintigjarige New Yorker, voor een knappe Fransman en verhuist ze naar Parijs. Het is niet het Parijs van haar dromen maar het echte Parijs, een mix van bloedworst, Chinese krakers en onregelmatige werkwoorden.
    Lunch in Parijs is het verhaal van twee passievolle liefdesaffaires: een met haar toekomstige man en de andere met de Franse keuken. Gedeeltelijk een liefdesverhaal, gedeeltelijk een familiekookboek, is Bards verhaal een culinaire komedie over miscommunicatie in een interculturele romance, een jong huwelijk en een nieuw leven in Frankrijk. Strubbelend ontdekt Bard dat leren koken en een leven opbouwen in het buitenland veel met elkaar gemeen hebben: hoe leer je je niet helemaal aan het recept (of het vijfjarenplan) te houden en te experimenteren? Kun je een smaak ontwikkelen voor het nieuwe zonder jezelf te verliezen?
    Terwijl Bard zich door de ups en downs van het leven worstelt, wordt ze gedwongen haar standaardrecept voor liefde, plezier en succes aan te passen. Onderweg laat ze de lezer kennismaken met levendige markten, slechtgemanierde slagers en hemelse chocoladewinkels. Bard leert uiteindelijk te leven en te koken als een echte Parisienne.
    Inclusief recepten, waardevolle tips en de echte reden waarom Franse vrouwen niet dik worden, is Bards verhaal een avontuur voor kookliefhebbers, reizigers en iedere vrouw die wil ervaren hoe een lunch in Parijs je leven kan veranderen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Slag of stoot - Meghan Quinn

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Vijftig tinten vrij

  • 21 romantische series die je wil zien

Zoek in artikelen