• onze waardering

Babypraat RECENSIE

In het vervolg op Buikgevoel lezen we hoe het Lara Stone vergaat na de bevalling van haar dochter Parker. En Babypraat is zo mogelijk nóg leuker dat het eerste deel!
De zwangerschap en de bevalling (lees: geplande keizersnede) zijn achter de rug. De baby is geboren, maar de moederlijke gevoelens van Lara blijven nog steeds uit. Ze vindt het vreselijk om borstvoeding te moeten geven. Parker huilt continue, waardoor Lara amper aan zichzelf toekomt en dat babygewicht wil er ook maar niet af! Als klap op de vuurpijl is Andrew vaak tot ’s avonds laat op zijn werk óf is bezig met de hond. Wanneer Lara erachter komt dat er een bloedmooie jonge vrouw bij Andrew’s hondentraining zit, zijn de poppen aan het dansen. Het gezin neemt een inwonende nanny in dienst – een soort Mary Poppins om alles in het gareel te houden. Maar Deloris is verre van een Mary Poppins, ze is een oudere Jamaicaanse vrouw die zich bezighoudt met bezweringen en voodoo. Lara en Deloris kunnen totaal niet met elkaar overweg en concurreren met elkaar om de baby. Bij de Mammie-en-ik-klas hoopt Lara wat opvoedtips van de babygoeroe Susan te krijgen. Maar de klas zit vol met zogeheten Mammunisten; burgerlijke huisvrouwen die ronddartelen met allemaal dezelfde auto, dezelfde kinderwagen en dezelfde kleding. Lara valt daar dus verschrikkelijk buiten de boot als werkende moeder met een goedkopere kinderwagen. Gelukkig kan ze haar ei kwijt bij haar vriendinnen Julie en Stacey. Maar wanneer haar vader na 8 jaar opeens weer voor haar deur staat en zijn verloving met een ex-stripper aankondigt, weet Lara al helemaal niet meer waar ze het zoeken moet… een overvloed aan tranen en veel snibbige reacties richting haar naasten zijn het gevolg.
Je merkt het al, in het boek gebeurt ontzettend veel met Lara. Maar de schrijfstijl van Risa Green zorgt ervoor dat je de verschillende gebeurtenissen allemaal heel goed kan blijven volgen en kan het één eigenlijk al niet meer zonder het ander. Het maakt het plaatje helemaal compleet en houdt het verhaal goed op gang. Het boek staat bol van de lachwekkende momenten en het verhaal leest als een trein. Vooral de supermarktscène waar Parker aan de diaree is, is om je te bescheuren. Een schaterlach kon ik dan ook niet onderdrukken.
Lara heeft een beetje wat weg van Shopaholic Becky, maar is toch vooral haar eigen persoon, die moeilijk te vergelijken is met andere bekende chicklit-personages. En daarom dus ook uniek in haar soort.
Babypraat is wat mij betreft een zéér geslaagd vervolg op Buikgevoel. Ik heb er ontzettend van genoten. Het boek verdient zeker een prominent plekje in mijn boekenkast en dat zou iedere chicklit-fan ook moeten doen. Máár lees wel eerst het eerste deel, voordat je aan deze begint…

Babypraat

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ik zweer je, dit hele babygedoe is soms zo verwarrend. Ik kwam er net achter dat ik haar de hele tijd verkeerd om in haar autozitje heb gezet. Ik probeerde haar beentjes door de riempjes te duwen in plaats van de riempjes gewoon over haar beentjes heen vast te maken en ik brak daarbij het arme kind zowat doormidden. Ik ben zo’n idioot.

  Lara Stone is back, en een zwangerschap van negen lange maanden blijkt nog niks vergeleken bij wat daarna komt! Na de geboorte van haar baby Parker, wordt Lara overvallen door verwarring, twijfels en kraamtranen. Waarom blijft Parker huilen en slaapt ze ‘s nachts niet gewoon, is ze echt een slechte moeder omdat ze borstvoeding niet ziet zitten, wanneer past die oude spijkerbroek weer en krijgt ze ooit weer tijd om lekker voor zichzelf te shoppen? Alsof de rol van nieuwe moeder nog niet zwaar genoeg is, duikt Lara’s vader na jaren afwezigheid weer op met een nieuwe verloofde: een ex-stripper. Bovendien blijkt de au pair met voodoo te experimenteren...

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Kinderjaren

Nieuwste artikelen

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Boeken die niemand ooit lijkt uit te krijgen

 • 10x het beste van Ryan Reynolds

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • De 7 ergste momenten in de Bachelor franchise

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen