• onze waardering

Privé RECENSIE

Zondagmiddag begonnen en zondagvond al uit! Privé is een boek dat je echt letterlijk in een mum van tijd uitleest. Het plot lijkt op het eerste oog meer van hetzelfde: de setting is een rijke kostschool met mooie en rijke leerlingen. Reed, een doodgewoon en vooral géén rijk meisje, start haar nieuwe leven op deze vooraanstaande school, maar dat blijkt zwaarder dan ze had gedacht. Je stelt namelijk pas écht wat voor als je een Billings Girl bent. Vooral de leidster van de groep, Noelle, is ronduit een gemene bitch. Iedereen eet uit de palm van haar hand en ze behandelt mensen als een voetveeg. Ook Reed zal het dus moeten ontgelden. Maar Reed heeft er alles voor over om erbij te horen. Maar hoe dichter ze bij dit doel komt, hoe geheimzinniger deze groep lijkt. Er gaan hele duistere geheimen schuil achter die perfect ogende gezichtjes. Ook haar vriendje Thomas blijkt niet te zijn wie ze dacht. Wanneer ze van Noelle moet kiezen tussen hen en Thomas, blijkt die keuze al voor haar te zijn gemaakt wanneer Thomas spoorloos verdwijnt en haar spullen opeens naar het studentenhuis van de Billings Girls zijn verhuisd. Zouden de Billings Girls daar iets mee te maken hebben?
Reed snapt er helemaal niets meer van. Ze veracht en adoreert de Billings Girls tegelijkertijd.
Dit boek is erg vergelijkbaar met andere soortgelijke jeugdverhalen, maar het heeft iets ontastbaars dat het toch uniek maakt. In plaats van de nadruk te leggen op merkkkleding, vette bankrekeningen en dure make-up, is dit boek iets conservatiever en traditioneler van aard en dat is eigenlijk best wel eens fijn. Deze nieuwe serie veronderstelt een “chickthrill” te zijn: een zinderende mix van chicklit en spanning. De Billings Girls hebben weliswaar iets geheimzinnigs over zich dat mijn nieuwsgierigheid wist vast te houden, maar tot ver over de helft van het boek heb ik me afgevraagd waar die beloofde spanning dan bleef. Tegen het einde van het boek krijgt het verhaal een andere wending en juist wanneer het spannend beloofd te worden is het boek ten einde. Een enorme cliffhanger die je op het puntje van je stoel houdt tot het volgende deel is verschenen. Ik heb in elk geval erg genoten van Privé en ik kan niet wachten tot ik aan het volgende deel kan beginnen!!

Privé

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  De vijftienjarige Reed Brennan krijgt een beurs voor de Easton Academy - haar gouden ticket om weg te komen van haar doodgewone buitenwijk-leventje. Maar wanneer ze arriveert op de schitterende, met traditie overgoten campus van Easton, blijkt iedereen een beetje mondainer, een beetje mooier en veel rijker te zijn dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Reed realiseert zich dat ze dan wel aangenomen mag zijn op Easton, maar dat ze daar niet automatisch geaccepteerd wordt.
  Dan ontmoet ze de Billings Girls - de allermooiste, intelligentste en meest zelfverzekerde meisjes op de campus. Zij hebben alle touwtjes in handen in een wereld waar macht vergankelijk is, maar toch alles betekent. Reed belooft zichzelf plechtig om alles te doen wat maar nodig is om in hun kring opgenomen te worden. Al snel ontdekt ze dat er achter de geheime feestjes en bergen hooghartigheid, opgehangen in hun propvolle kasten met designkleding, echte meiden schuilgaan, die er alles aan zullen doen om hun geheimen privé te houden.
  Reeds vriendje Thomas blijkt ook een geheim te hebben: hij dealt drugs en is verslaafd aan alcohol. Als Reed hem hiermee confronteert, belooft hij beterschap. Maar dan komt Thomas opeens niet meer op school opdagen...

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Leeftijd: 14+

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Het geheim dat wij delen

Nieuwste artikelen

 • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

 • De Apollomoorden - Chris Hadfield

 • Mungo - Douglas Stuart

 • 12 romantische fantasy series

 • 11 Series zoals Bridgerton

Gerelateerde artikelen

 • De première datum van PLL is bekend!

 • That’s it

 • No Et Moi

 • Lijstjes

 • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen