Party!

Wie kent het gevoel nou niet: opkijken tegen iemand die nét iets mooier is, nét iets meer uitstraling heeft, nét iets mondiger is, en werkelijk alles heeft wat haar hartje begeert! Dit is waar het in Party! om draait.
Chloe kijkt erg op tegen haar nieuwe klasgenootje Davinia. Wat zou ze graag met haar bevriend willen zijn. Tot Chloe’s verbazing heeft Davinia ook aandacht voor haar. Sterker nog: Davinia nodigt haar uit om zes weken met haar mee te gaan naar een eilandje vlakbij Malta. Hier hebben Davinia’s ouders een luxe appartement. Over deze uitnodiging hoeft Chloe niet lang na te denken. Tijdens de vakantie komt Chloe er al gauw achter dat Davinia ontzettend tegenvalt. Ze wil niets ondernemen, zeurt over alles, en snauwt Chloe regelmatig af. Hoewel het weer en de omgeving prachtig zijn, voelt Chloe zich elke dag somberder. Ze probeert hard om het Davinia naar haar wens te maken, maar ‘tevreden zijn’ is voor Davinia totaal iets onbekends. Het enige dat Chloe een warm gevoel geeft zijn de gedachten aan Alex, die ze in het vliegtuig heeft leren kennen. Maar hoe houdt ze dit nog al die weken vol?! Wanneer Davinia een vakantievriendje krijgt en zich alleen nog maar op hem richt, wordt het voor Chloe teveel. Ze wil weg! Na een ruzie met Davinia’s ouders sluipt ze stiekem uit het appartement. Maar wat nu? Gelukkig komt er hulp uit meerdere hoeken. Het mooie plaatje dat Chloe voor de vakantie voor ogen had, begint weer steeds meer vergelijkingen te vertonen met de werkelijkheid. Chloe valt van het ene geluksmoment in het andere, en zij is zelf niet de enige die voor dit geluk zorgt…
Party! is een meeslepend jeugdboek, omdat je je als lezer constant kunt verplaatsen in de gevoelens van Chloe. Eerst de opwinding van een nieuwe vriendin en meegaan op vakantie, vervolgens de enorme teleurstelling en eenzaamheid wanneer deze vriendin enorm zelfingenomen en egoïstisch blijkt te zijn. Twee verschillende persoonlijkheden lijnrecht tegenover elkaar. Kate Cann is er goed in geslaagd om spanningen op te bouwen en zo verschillende sferen te creëren. Dat maakt dat je als lezer alsmaar aan het lezen blijft.

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

  • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

  • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

  • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

  • Ik moet je iets vertellen

  • No Et Moi

  • Verboden voor ons

  • Het tassenkapstokje van ONI: a girl’s best friend

  • Meidengeheimen

Zoek in artikelen