• onze waardering

Beroemd! RECENSIE

Beroemd! is het tweede modellendagboek van Steph. Haar carrière begint nu echt vorm te krijgen. Na haar terugkomst uit Japan, zit – de inmiddels 17-jarige – Steph nu o.a. in Milaan en Barcelona. Dag na dag loopt ze tientallen castings af, in de hoop geboekt te worden voor een grote klus. De ene keer lukt het haar en steelt ze de show op de catwalk – of valt ze er vanaf, de andere keer wordt ze als een ondankbare hond afgewezen.
Het miljoenengeld stroomt nog niet binnen, maar Steph ontpopt zich langzaam tot een écht model. Eentje die niet ontzettend arrogant en verwend is en die kan eten wat ze wil. Elke dag pasta, tapas of tonijnsalade gaat er met gemak bij Steph in. De bewering dat modellen standaard aan eetstoornissen lijden wordt hiermee meteen van de kaart geveegd. Maar dat het modellenleven niet áltijd even leuk is - maar juist een keiharde wereld, en dat je sterk in je schoenen moet staan om het als jong meisje te kunnen redden - wordt ook in geuren en kleuren beschreven. Ook verliefdheid en dagelijkse tienerproblemen spelen een duidelijke rol in het verhaal, wat het voor de gemiddelde tiener een stuk herkenbaarder maakt.
Dit boek is gebaseerd op de waargebeurde ervaringen van Tiny’s dochter en diens modellenvriendinnen. Hoewel dit tweede deel geloofwaardiger lijkt dan het eerste, vind ik sommige scènes nog steeds niet erg realistisch overkomen. Het verhaal wordt soms net iets te simpel verteld, en op zo''n moment weet ik mij maar moeilijk in Steph te verplaatsen. Maar eerlijk: hoeveel meiden maken dit soort ervaringen nou eenmaal mee? Hoe dan ook, dit boek is voor jonge meiden zéker de moeite waard, vooral als ze ook het eerste deel al gelezen hebben.

Beroemd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ik had nog nooit zo veel verschillende modellen bij elkaar gezien. Meestal werd er één bepaald type gezocht, maar nu zaten er heel verschillende types. Van meiden met kortgeknipt tot lang haar, van lichtblond tot gitzwart. Mijn naam werd afgeroepen. Snel stond ik op en liep de castingruimte binnen. Daar zaten een fotograaf met halflang, bruin haar en een vrouw met een spuuglelijk gifgroen broekpak aan. Ze keken me aan alsof ik net uit het riool was gevist. De vrouw pakte mijn portfolio. Met een ongeïnteresseerde blik bladerde ze erin. ‘Thank you,’ zei ze. ‘You can go.’ Ze duwde het boek terug in mijn handen. Twee seconden later stond ik weer buiten. ‘Dat was snel,’ zei Nicole verbaasd. ‘Ze vonden me te mooi,’ antwoordde ik.
  In Beroemd lezen we hoe het Steph vergaat na haar eerste ervaringen in de modellenwereld. na haar tijd in Japan werkt en woont Steph als professioneel model in Milaan en Barcelona. We komen erachter dat het modellenleven niet alleen bestaat uit glitter en glamour. Zélfs niet als Steph de kans krijgt een grote show te lopen in Monaco, waar sterren en beroemdheden uit de hele wereld ineens in levenden lijve voor haar neus staan…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • Top 10 films over eten

 • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen