• onze waardering

In stilte gehuld RECENSIE

Soms lees je een boek waarvan je denkt: ‘ik zou willen dat iedereen dit boek las’. In stilte gehuld is zo’n boek. Het plot is goed doordacht en de schrijfster weet zonder al te veel omzwervingen een recht-toe-recht-aan zenuwslopend verhaal over de verdwijning van twee meisjes te vertellen. Het verhaal gaat over Calli, een zevenjarig meisje dat niet praat. Haar moeder Antonia is een schat van een vrouw, maar Calli is af en toe behoorlijk bang voor haar vader Griff. Hij drinkt veel. Naast Calli hebben de twee een zoon, Ben. Op school is Calli een buitenbeentje omdat ze niet praat, maar gelukkig heeft ze één vriendin die als haar stem fungeert, Petra. Met Petra als vriendin staat Calli sterk. Calli en Petra worden op dezelfde nacht vermist. Wat er is gebeurd, weet niemand. Het lijkt erop dat de twee in hun nachtjapon naar buiten zijn gegaan en niks hebben meegenomen. Wat volgt is het verhaal van de zoektocht naar de twee meisjes en de belevenissen van de ouders van de meisjes. Het is een razend spannende zoektocht, want zullen ze de meisjes levend en wel terugvinden? De sherrif die de zaak onderzoekt, is bang dat er misschien een verband is tussen deze zaak en een andere zaak twee jaar daarvoor waarbij een meisje vermoord werd. De uren tikken weg en de meisjes komen niet terug. Het verhaal wordt verteld door de ogen van veel verschillende personages: Ben (broer van Calli), Antonia (moeder van Calli), Griff (vader van Calli), Martin (vader van Petra), hulpsherrif Louis (onderzoekt de zaak), en Calli zelf. Vaak is het bij zoveel personages en perspectieven lastig om de rode draad van het verhaal te blijven volgen, maar de auteur heeft er juist voor gezorgd dat het verhaal op zich gemakkelijk te begrijpen is. De vele perspectieven maken de roman daardoor juist nóg spannender. Heather Gudenkauf weet met een simpele schrijfstijl en een goed doordacht plot te imponeren; de lezer balanceert tussen hoop en wanhoop. Een fascinerende thriller voor chicklitlezers die zin hebben in een zenuwslopend verhaal over de ergste nachtmerrie van alle ouders: de verdwijning van je kind. Je leeft als lezer mee met de angst van de mensen die niks anders kunnen dan wachten. Maar pas op: als je eenmaal begint, kun je het boek niet meer wegleggen!

In stilte gehuld

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In de ochtendschemering van een broeierige zomerdag verdwijnen twee meisjes spoorloos…

  In de vroege ochtend van een warme dag in augustus verdwijnen twee zevenjarige meisjes spoorloos. Calli Clark, die sinds een traumatische gebeurtenis in haar peutertijd niet meer spreekt en Petra Gregory, Calli's hartsvriendin en stem. Zijn ze samen weggelopen? Zijn ze meegelokt? Iedereen helpt zoeken, iedereen is verdacht.
  Antonia, Calli's moeder, is aanvankelijk vol vertrouwen dat haar dochter snel terugkomt. Calli gaat vaker alleen het bos in en kent het op haar duimpje. Hoewel ze ervan overtuigd is dat Griff, haar agressieve en vaak afwezige man, niets met de verdwijning van de meisjes te maken heeft, slaat de twijfel toe wanneer ze in haar achtertuin een grote en een kleine voetafdruk vindt. Samen met Petra's vader Martin en hulpsheriff Louis, Antonia's schoolliefde en rivaal van Griff, gaat ze op zoek naar haar dochter. Maar ook Calli's oudere broer Ben, haar steun en toeverlaat, gaat het bos in. Alleen. Niet wetend dat hij daarmee zijn eigen leven op het spel zet. 

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Audrey & Anne

Nieuwste artikelen

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • 9 super spannende crime series

 • Vijftig tinten vrij

 • Moederdag boeken top 6

 • You Again

Zoek in artikelen