• onze waardering

Ushi says Sushi RECENSIE

Ushi is populair, of feemoes, zoals ze het zelf zegt. Mij is desalniettemin niet helemaal duidelijk geworden of dit kleurrijke kookboek nou als noviteit gezien moet worden of dat het serieus als handleiding dient te worden beschouwd. Voor veel Ushi-fans is het wel een geinig item. Buiten menig beknopt uitgelegd en goed gepresenteerde recepten - op foto - staat het boek bol van de paginagrote illustraties van de ster zelf - al dan niet geflankeerd door humoristische wetenswaardigheden. Je vindt er echter geen authentieke Japanse gerechten of aparte, bijzondere toevoegingen die het boek inhoudelijk wat meer aanzien hadden kunnen geven. De diversiteit maakt het wel weer interessant, al zal iedereen die redelijk bekend is met de Japanse hapjes er niet zoveel meer mee kunnen. De nieuwkomers die hopen dat Ushi hen Japans koken kan bijbrengen zullen ook niet slagen vrees ik. Daarvoor is de informatie bij de recepten te bescheiden. Wel erg leuk om steeds weer even in te bladeren en je eens te wagen aan een stokjesgerecht want de inhoud is uitnodigend te noemen. Het alfabetische register en de geestige uitleg over bijvoorbeeld ''verplichte chocolade in een wit slipje'' geven het geheel zowel een deugdelijk en smakelijk, als een vermakelijk tintje. Het steenkolen Engels van Ushi wat in het boek is verwerkt is amusant maar ook te verwachten natuurlijk. Dit duidelijk met veel zorg samengestelde hardcover boek geeft zowel een serieuze blik in de Japanse keuken alsmede een knipoog naar de typische gebruiken en eetgewoontes van dit Aziatische land. Maar de, op z''n Hollands gezegd, uitsmijter blijft natuurlijk Ushi Hirosaki herself.

Ushi says Sushi

  • Auteur:

    Wendy van Dijk
  • Verschenen:

    1 februari 2011
  • Uitgave:

    ISBN 9789048807673
    Uitgever Carrera
    144 pagina's
  • Ondertitel:

    En andere Japanse gerechten om zelf te maken
  • Uitgever:

    Carrera
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na vele hilarische tv-programma’s komt Ushi nu met een Japans kookboek vol heerlijke gerechten en uitgebreide illustraties. Het boek zit boordevol met Japanse gerechten voor sushi, salades, soep, noodles en borrelhapjes.

    Hoewel de Japanse keuken geroemd is om een uitgebalanceerd geheel van traditionele bereidingswijze, kunstzinnig presentatie en fantastische ingrediënten, bevat het ook vele culturele complexiteiten en gewoontes die naast de recepten ook aan bod zullen komen.

    Zo zul je met behulp van een stokjesetiquette welgemanierd de Japanse gerechten kunnen eten, wordt het mysterie rond de grootse liefde voor karaoke ontrafeld, kom je te weten waarom je noodles móet slurpen en ontdek je hoe plakjes rauwe vis je dood kunnen worden. Ook leren we de vlijmscherpe metalen ‘ziel’ van de Japanse chef-kok kennen, nemen we een kijkje in de keukenkastjes van de Japanse gastvrouw en vragen we ons tot slot af in hoeverre de Japanse theeceremonie wel echt met thee te maken heeft.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

  • Het jaar na jou

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • No Et Moi

  • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

  • That’s it

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

  • Supermom’s stijlgids

Zoek in artikelen