• onze waardering

Lekker belangrijk! RECENSIE

Dat Lotte Hagen ‘ons’ pareltje is, was inmiddels wel al duidelijk. Apetrots zijn wij op onze Lotte; welke in 2010 de columnwedstrijd van Chicklit.nl won en sindsdien elke maand de meest hilarische columns publiceert in haar eigen rubriek Lotte schrijft…. Een klein kijkje in de keuken: kort na de uitslag werd Lotte benaderd  door uitgeverij Pimento om een boek te gaan schrijven en daar zei Lotte natuurlijk geen nee tegen! In de aanloop naar de verschijning van haar boek, mocht je al met Lotte meegenieten via haar grappige filmpjes. En nu is het dan eindelijk zover! Met Lekker belangrijk! als resultaat!
 
Lekker belangrijk! gaat over de veertienjarige Puck de Wildt. Een typische tweedeklasser van de middelbare school; hetzij een tikkeltje maf en eigenaardig. Haar soulmate forever Sterre is haar steun en toeverlaat en wijkt gedurende het verhaal nauwelijks van haar zijde. Puck en Sterre zijn gek op dansen en ze zijn er ook mega goed in, maar hun plezier wordt ernstig overschaduwd door hun danslerares Lonneke en diens zusje Eline, bij wie Puck ook in de klas zit. Lonneke misbruikt haar macht als lerares en zet alles op alles om Puck het leven zuur te maken. Ze kraakt Puck constant af en zet haar steeds achteraan in de groep. En dat terwijl Puck juist de ster van het team kan zijn.
 
Wanneer er op school een grote muscial wordt georganiseerd, twijfelt Puck geen moment om auditie te doen als danseres. Maar wanneer blijkt dat Lonneke de choreograaf is van deze productie, gooit zij uiteraard weer roet in het eten voor Puck. Gesterkt door haar grote zus, doet Eline ook een duit in het zakje door Puck groen van jaloezie te laten zien door het aan te pappen met Jesse. De knappe, mooie, intelligente Jesse. De knappe, mooie, intelligente Jesse waar Puck tot over haar oren verliefd op is. Maar Puck zou Puck niet zijn als ze daar geen stokje voor zou steken! Samen met Sterre smeedt ze een plan om de show te stelen en ze laat zich niet klein krijgen door alle vervelende opmerkingen van Lonneke en Eline.
 
De schrijfstijl van Lotte is echt onwijs grappig. Meermalen heb ik hardop zitten lachen om de grapjes van Puck en haar wijsneuzerige brieven naar Ola, kattenvoedsel-fabrieken en shampoo-merken, waarin ze op eigen wijze haar beklag doet over een product. Doordat ik Lotte zelf ook volg met haar columns en haar supergrappige filmpjes, heb ik het idee dat de schrijfstijl en eigenaardige trekjes van Puck écht van Lotte zelf zijn. Het rolt zo van je tong en het verhaal leest lekker en snel weg. Lotte spreekt de ‘taal’ van de jonge meiden van 12 tot 14 jaar en daarmee past dit boek 100% in de wereld van die pubers. Geen moeilijke verhaallijnen of heftige liefdesproblemen, maar gewoon onschuldig en lief met een maffe knipoog naar de werkelijkheid. Het boek doet me een beetje denken aan de Engelse Tijgers, tanga’s en tongzoenen, welke ook een groot succes heeft geboekt bij jonge meiden. Dus hou je van maffe meiden-ervaringen en ben je op zoek naar een leuk boek om je kerstvakantie mee door te komen? Dan is Lekker belangrijk! hét boek voor jou! 

Lekker belangrijk!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  De veertienjarige Puck houdt van dansen, is verschrikkelijk eigenwijs en flapt er altijd van alles uit. Gelukkig kan ze het met iedereen goed vinden. Nou ja, met bijna iedereen… Met haar jazzdanslerares Lonneke namelijk niet. Dan wordt er op school een musical georganiseerd. Dit is voor Puck dé kans om mee te doen aan een dansoptreden. Tot ze hoort dat Lonneke de regie heeft. Lonneke is vastbesloten om Pucks plannen te dwarsbomen. Maar Puck zou Puck niet zijn als ze geen plan bedacht om alsnog de show te stelen! Terwijl Puck hard oefent voor de musical, schrijft ze grappige klaagbrieven naar Ola, Dream Cosmetics, Connexxion en andere bedrijven, vrolijkt ze de ernstig zieke mevrouw Reuzer op en probeert ze uit alle macht de jongen op wie ze verliefd is te ontlopen…

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Maak kennis met Lotte:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen