De winnaar van het Chicklit.nl boek van het Jaar 2016

Het is zover wij hebben de winnaar gekozen voor Chicklit.nl boek van het jaar 2016! We hebben een geweldig jaar gehad met geweldige boeken en hieruit hebben wij de beste, mooiste en leukste boeken mogen kiezen. En wij zijn heel enthousiast over onze winnaar! Lees snel verder hoe de verkiezing is verlopen...

Elke maand maken wij een Top 6 van de grootste aanraders van die maand. En uit elke Top 6 hebben wij het beste boek gekozen om mee te doen aan het Chicklit.nl boek van het jaar verkiezing. Toen was het aan jullie onze lezers om te stemen op jouw favoriete boek. En daaruit kwamen de volgende boeken:

Nachtblauw - Simone van der Vugt

Scoop - Iris Houx

Een leven na jou - Jojo Moyes

Lees hier verder over wie er nog meer in de top twaalf stonden en wie er vierde is geworden. 

Met deze drie geweldige titels zijn wij aan de slag gegaan. Een samengestelde jury van recensenten en boekbloggers hebben deze drie boeken gelezen en beoordeeld op tien duidelijke punten zoals originaliteit, karakter ontwikkeling, schrijfstijl, opbouw en zelfs de cover speelde een rol. Degene met de hoogste puntentelling zou de winnaar zijn en dit werd nog heel spannend want De eerste en tweede plek scheelde bijna niks!

 

 

De jury had dit te zeggen over Nachtblauw van Simone van der  Vugt

Een heel goed boek met een blijvende spanningsboog in het verhaal. De historische gebeurtenissen maken het boek erg interessant en is een aanwinst voor de Nederlandse literatuur. Maar de juryleden miste alle diepgang in de karakters. Vooral de hoofdpersoon wist niet te raken. Daarnaast gebeurde er teveel en had het boek gemakkelijk nog 200 pagina's langer mogen zijn om wat meer rust in het verhaal te brengen.

De jury had dit te zeggen over Scoop van Iris Houx:

Scoop levert alles wat een goede chicklit moet hebben. Dat het op een redactie afspeelt vindt iedereen een goede setting voor het  verhaal en  de beste vriendin is een geweldig karakter. De karakters zijn goed uitgewerkt en de hoofdpersoon weet te raken. Zoals veel chicklits is het boek wel wat voorspelbaar maar dit  boek wist nog steeds te verassen op bepaalde punten. Dat het boek door een Nederlandse auteur is geschreven sprak ook heel erg aan. Als je leest over een gebeurtenis in Brabant spreekt dat toch meer. Maar vooral de schrijfstijl van Iris Houx scoorde hoog. Iedereen was weg van haar vloeiende en humoristische stijl. 

De jury had dit te zeggen over  Een leven na jou van Jojo Moyes:

De jury was er over uit dat dit een geweldig boek is met prachtige karakters en het is een boek dat echt weet te raken. Er gebeurt veel en het boek houdt je aandacht vast. Ook al gebeurde er wel veel met het  hoofdpersonage en waren sommige gebeurtenissen wat toevallig. Maar veel van de liefde voor dit boek kwam ook vanuit deel één en iedereen was het er wel over eens dat deel één niet overtroffen is met dit boek. Maar het is nog steeds een enorme aanrader. 

  Na alle punten opgeteld te hebben zijn wij tot de volgende winnaar gekomen. En die winnaar is....*Tromgeroffel*:

 

 Scoop van Iris Houx

Met een gemiddeld cijfer van 8,2 is Iris  Houx de gelukkige winnaar met haar prachtige Nederlandse Chicklit Scoop! Gefeliciteerd!

 

En om dit te vieren houden wij ook een  grote winactie houden waar je dit Chicklit.nl boek van  het jaar kan winnen! 

!0 x winnen Scoop!

 

Op de tweede plaats met een 8,1 is geëindigd Een leven na jou van Jojo Moyes en met een 7,9 heeft Nachtblauw van Simone van der Vugt de derde plek gewonnen.

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2023: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen