De winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar 2017

Wij mogen eindelijk aan jullie bekend gaan maken wie de winnaar is geworden van het Chicklit.nl boek van het jaar 2017 verkiezing! Het was een spannende strijd, maar er kan er uiteindelijk maar één de winnaar zijn! En wij zijn erg blij met de winnaar, lees snel verder om erachter te komen hoe de verkiezing is verlopen.

Elke maand maken wij een Top 6 van de beste, mooiste, spannendste en grappigste boeken van die maand. Uit elke Top 6 hebben wij het beste boek gekozen om mee te doen aan het Chicklit.nl boek van het jaar 2017 verkiezing. Hieruit hebben jullie, onze lezers, uiteindelijk een top 3 gekozen. Dat waren de volgende drie boeken:

Naar Bed, Naar Bed - M.J. Arlidge

Slapende Reuzen - Sylvain Neuvel

Opstaan - Jackie van Laren

Lees hier welke boeken er nog meer in de top twaalf stonden en wie er helaas geen plek in de top 3 hebben weten te veroveren. 

De afgelopen maand zijn wij aan de slag gegaan met de bovenstaande drie boeken! Allereerst hebben wij een deskundige jury samengesteld, van recensenten en boekbloggers, die deze drie boeken hebben gelezen en beoordeeld. Dit hebben zij gedaan aan de hand van elf duidelijke punten zoals originaliteit, karakter ontwikkeling, schrijfstijl, opbouw en complexiteit. De jury heeft lang getwijfeld tussen twee boeken, maar uiteindelijk is er een winnaar gekozen!

Dit had de jury te zeggen over Opstaan van Jackie van Laren:

Opstaan is een lekkere feelgood roman die je gewoon even tussendoor of op vakantie leest. De wisselende perspectieven, van Anne en Rory, zorgen ervoor dat het verhaal driedemensionaal wordt. Jackie van Laren heeft een beeldende schrijfstijl, waardoor het verhaal tot leven komt. Ze weet de emoties in het boek goed op de lezer over te brengen. Zoals de twijfel die Anna voelt over haar relatie met Rory en over hoe hij met zijn zoontje omgaat. Helaas waren het plot en de karakters niet heel origineel. Opstaan doet namelijk denken aan films zoals Nothing Hill. Het boek heeft daarentegen wel een mooie opbouw. Het begint met een korte samenvatting van het vorige boek, waardoor lezers die Vallen niet hebben gelezen toch een beeld hebben van dat boek. De jury zou het boek alleen aanraden aan liefhebbers van chicklits.

Dit had de jury te zeggen over Slapende Reuzen van Sylvain Neuvel:

Uit het oordeel van de jury komt heel duidelijk naar voren dat het verhaal echt ontzettend origineel is. Het is niet een typisch sciencefiction verhaal en het zet de lezer aan tot nadenken over onze wereld. Dit komt ook mede door de schrijfstijl van Sylvain Neuvel. Het is namelijk in vraag en antwoord-stijl geschreven. Je bent eigenlijk een soort van dossier aan het lezen, wat het verhaal levensecht maakt. En dit klinkt misschien saai of langdradig, maar dat is het totaal niet. Je leert alle personages heel goed kennen, doordat hun verleden ook naar voren wordt gebracht. Deze personages zijn ook heel origineel. Je leest namelijk over wetenschappers en linguisten, dit soort mensen kom je niet vaak in boeken tegen en het intrigeert de lezer! Slapende reuzen is wel een verhaal dat met aandacht gelezen moet worden. Het is heel complex en je merkt dat Sylvain Neuvel heel veel onderzoek heeft gedaan naar het onderwerp. Dit is zeker een groot pluspunt aan het boek, het verhaal zou hierdoor zomaar echt kunnen gebeuren. Ook gooit Sylvain Neuvel af en toe een hele sterke plottwist door het verhaal, waardoor de lezer verrast wordt tijdens het lezen!

Dit had de jury te zeggen over Naar Bed, Naar Bed van M.J. Arlidge:

Het onderwerp in Naar Bed, Naar Bed is heel origineel. Het gaat over de BDSM-wereld. Dit zijn de juryleden nog niet eerder tegengekomen in een boek. Het is wel te merken dat M.J. Arlidge veel onderzoek heeft gedaan naar BDSM-wereld. Vooral de technieken en materialen die gebruikt worden tijdens de moorden. Daarnaast is het verhaal heel erg verbonden met het persoonlijke leven van de rechercheur, Helen Grace. Dit onderscheidt Naar Bed, Naar Bed van andere crime-boeken. Het draait niet alleen om het moordonderzoek, maar ook om Helen Grace en alles wat zij heeft meegemaakt. M.J. Arlidge heeft een hele fijne schrijfstijl met korte zinnen en hoofdstukken, waardoor het boek lekker snel wegleest. Het verhaal is erg goed opgebouwd. Het is continue spannend en naar het einde toe zit je op het puntje van je stoel. Naar Bed, Naar Bed roept ook emoties op bij de lezer. Je leeft heel erg mee met Helen Grace en ook met de andere personages in het boek! De strijd tussen bijvoorbeeld Charlie en Sanderson wordt heel erg goed uitgewerkt en je kiest ook gewoon een kant!

Nadat de jury flink heeft gediscussieerd kan er maar één de winnaar zijn. En die winnaar is... *tromgeroffel*:

Slapende Reuzen - Sylvain Neuvel

De gelukkige winnaar van de Chicklit.nl boek van het jaar 2017 verkiezing is Slapende Reuzen van Sylvain Neuvel geworden. Het heeft er tot het einde echt om gespannen, maar iedereen was het er uiteindelijk over eens dat dit het meest originele verhaal was! Niet alleen het onderwerp was verfrissend, maar ook de schrijfstijl en de personages! Daarnaast zaten er een paar goed plottwists in het verhaal, waardoor de lezer af en toe erg verrast was!

 

Om dit te vieren zullen wij binnenkort een hele leuke winactie houden met Slapende Reuzen van Sylvain Neuvel, dus houd onze site in gaten!

Naar Bed, Naar Bed van M.J. Arlidge heeft de tweede plek veroverd en Opstaan van Jackie van Laren is op de derde plek geëindigd. 

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

  • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

Gerelateerde artikelen

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

  • Boek van het Jaar 2013: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen