Esmee en haar boekenbakken

Esmee Cano Thumann (22) woont in de buurt van Rotterdam. Ze heeft een kleine zolderkamer waar ze haar grote boekencollectie bewaart in dozen, omdat ze geen ruimte heeft voor een ''echte'' boekenkast. Benieuwd naar haar verhaal? Lees snel verder.


Geen boekenkast maar boekenbakken
Al sinds jaar en dag ben ik gek op lezen. Ik heb zo rond de 200 boeken in mijn bezit. Althans, dat zijn de boeken die onder mijn bed passen. Ik heb een kleine kamer op zolder, waardoor ik geen ruimte heb voor een ‘echte’ boekenkast. Toch wilde ik mijn boeken graag houden, dus bleef er eigenlijk maar één oplossing over: opbergbakken onder mijn bed. Aan elke kant van het bed liggen vier opbergbakken.
 
Hoe ik dat organiseer? Ik sorteer mijn boeken op hoe graag ik ze (nog een keer) wil lezen. Mijn favoriete boeken liggen in de eerste opbergbakken; zo kan ik er makkelijk bij. De boeken die ik net heb gelezen liggen in de achterste bakken. De series, zoals bijvoorbeeld Gossip Girl, Twilight en Shopaholic liggen bij elkaar. Mijn e-reader zit meestal in mijn tas, zodat ik onderweg naar school altijd wat te lezen heb.
 
Elke week een andere favoriet
Ik lees graag boeken in het chicklit-genre, maar ook van fantasy-boeken en waargebeurde verhalen heb ik er veel. Op dit moment is mijn favoriete boek De Hongerspelen, omdat ik deze net heb uitgelezen, maar elke week heb ik weer een ander lievelingsboek. 
 
Het laatste boek dat ik gelezen heb is Glazuur van Lisette Jonkman. Omdat ik mij meestal niet lang kan concentreren, lees ik vaak meerdere boeken door elkaar. Vandaar dat er ook altijd verschillende boeken op mijn nachtkastje liggen. Vandaag was dat Twilight van Stephenie Meyer en Oorsprong van Cate Tiernan. Op mijn e-reader staat P.S. Ik hou van je van Cecelia Ahern.

Boekenwurm
Het liefst lees ik ‘s avonds in bad (ik laat de boeken bijna nooit vallen!) of voor ik ga slapen. Als er een nieuw deel in de Shopaholic-serie van Sophie Kinsella verschijnt, dan ben ik de eerste die hem koopt. Vroeger stond ik zelfs om middernacht bij de boekwinkel voor de nieuwe Harry Potter of Twilight.
Van alle boeken die ik bezit, heb ik ongeveer de helft gelezen. Ik lees boeken vaak meerdere keren, dus vandaar dat veel boeken nog niet gelezen zijn. Als ik een boek opnieuw lees, herinnert mij dat aan de eerste keer dat ik het boek las. Zo moet ik bij Twilight bijvoorbeeld denken aan de regen- en onweersbuien van die bewuste avond, terwijl ik lekker warm en droog onder de dekens lag. Heerlijk vind ik dat.
 
Ik heb nog nooit een boek gekocht dat ik niet goed vond. Ik leen eerst boeken bij de bibliotheek of vraag mijn vriendinnen wat zij ervan vonden, voordat ik een boek aanschaf. Zo ben ik er altijd van verzekerd dat ik geen miskoop doe. 

>> Hoe bewaar jij je boeken? 

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

  • Recensie: Lake | 4 hartjes

  • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

  • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen