Snuffel door de zelfgemaakte boekenkast van Colinda

Meet Colinda Nagtegaal-de Jong: 30 jaar oud en moeder van twee geweldige zoontjes. Colinda is verslaafd aan lezen en dan het liefst natuurlijk chicklit. Haar verslaving begon ooit met Shopaholic! van Sophie Kinsella, waarna er nog vele andere boeken volgden. Neem een kijkje in haar zelfgemaakte boekenkast.. 
 
Pronkstuk
Toen wij nog veel kleiner woonden, was het mijn droom om een hele grote boekenkast te hebben. Deze konden we in ons oude huis jammer genoeg niet kwijt. Toen we eenmaal gingen verhuizen, was mijn boekenkast het eerste dat er moest komen. Mijn man heeft hem helemaal zelf gemaakt, zodat hij precies zou worden zoals ik wilde. Ik ben er heel blij mee, het is echt een pronkstuk in ons huis.


Lezen, lezen, lezen
Er staan zo’n 160 boeken in mijn kast, waaronder ook een hoop kinderboeken. Daarvan hoef ik er nog maar zestien te lezen. Ik ben een echte boekenwurm. Ik lees overal: in de pauze op mijn werk, op de wc en soms zelfs als ik sta te koken. Dan ben ik niet aanspreekbaar.
 
Fan van Kinsella
Het liefste lees ik chicklits met een goede dosis humor en romantiek. Ik ben gek op de boeken van Sophie Kinsella. Al haar boeken staan dan ook te pronken in mijn boekenkast. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar Mini-Shopaholic is mij enorm tegen gevallen. Ik kon dat boek echt niet waarderen. Ik hoop dat het volgende deel weer om te smullen wordt. 

Ook de boeken van Chantal van Gastel en Astrid Harrewijn ontbreken niet in mijn boekenkast. Pas heb ik ook Ik hou van Parijs van Lindsey Kelk uitgelezen.

Lijstjes
Ik sorteer mijn boeken op auteur. Zo zie ik in één oogopslag welke boeken ik van een bepaalde auteur allemaal al heb gelezen. Soms weet ik echt even niet meer welke boeken ik wel of niet heb, dus ik hou ook een lijst bij met de boeken die allemaal in mijn bezit zijn. Als ik dan naar een boekenmarkt ga, neem ik deze lijst mee. Anders zou ik gerust een dubbele aankoop doen.

   

Digitaal lezen
Tegenwoordig lees ik digitaal via een e-reader. Momenteel ben ik in het korte verhaal van Lisette Jonkman bezig. Daarna staat Hollywood van Ilse Spall in de planning. 

>> Heb jij ook een zelfgemaakte boekenkast?  

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen