Matchboox.com

Matchboox zijn kleine harmonicavormige boekjes verpakt in een gecustomized luciferdoosje. De boekjes zijn een groot succes! Er zijn onder andere al Matchboox van Sylvia Witteman, Stine Jenssen, Marion Bloem en Aaf Brandt Corstius verschenen. Ook is er een speciale Efteling-editie giftbox met daarin vier bewerkingen van Efteling sprookjes.


Het begin
Het concept voor de kleine Matchboox boekjes ontstond een aantal jaar geleden min of meer per toeval. Emmanuel van Leeuwe had als kind al kennis gemaakt met de drukpers van zijn oom in Frankrijk. Hij vond boeken en de drukkunst magisch interessant. Jaren later vroeg diezelfde oom hem of hij het leuk zou vinden om samen eens aan een project te werken. Emmanuel antwoorde grappend dat het dan wel een heel klein projectje zou moeten zijn omdat hij eigenlijk niet veel tijd over had. Zijn oom kwam toen met het grappige idee om boekjes ter grootte van luciferdoosjes te maken. En zo ontstond het Matchboox concept, eigenlijk een beetje toevallig.
De boekjes bestaan uit een harmonicavorming papier dat je kunt uitvouwen zoals de bladzijden van een boek. De boekjes zijn verpakt in een luciferdoosje. Veel bekende auteurs zoals bijvoorbeeld Elle van Rijn en Wilfried de Jong hebben speciaal voor Matchboox een boekje gemaakt.

Cadeau
De handgemaakte Matchbooxs zijn hartstikke leuk om cadeau te geven of om cadeau te krijgen. Eén Matchboox is natuurlijk leuk om te geven maar een giftbox is nog veel specialer. Je kunt dan een mooie giftbox uitkiezen met daarin meerdere boekjes. Via de cadeauservice kun je een persoonlijke boodschap voor de ontvanger aan de binnenkant van de doos laten plaatsen.


Verzending
Matchboox.com neemt de verzending van je bestelling heel serieus. Zo wordt iedere bestelling verpakt in een stevige zwarte geschenkdoos. Ook ontvang je bij ieder boekje een certificaat van echtheid. De verzendkosten zijn altijd €1.95 voor bestellingen binnen Europa ongeacht het aantal boekjes dat je bestelt. Mocht je je Matchboox liever in een offline winkel kopen dan kan dat ook! Ze zijn namelijk bij heel veel Nederlandse boekwinkels te koop.

Winnen!!
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze grappige, superkleine boekjes? Goed nieuws! Chicklit.nl mag namelijk 10x een Matchboox collectiebox t.w.v. €79,20 weggeven, bestaande uit 16 verschillende Matchboox!

Winnen? Log in en beantwoord de vraag. Meedoen kan tot 1 oktober 2012!

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

  • De zak van Sinterklaas: trek een lootje en krijg gegarandeerd een cadeautje!

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

Zoek in artikelen