De casual boekenkast van Marijke van den Elsen

We hebben al een kijkje mogen nemen in veel uiteenlopende boekenkasten. In die van onze lezeressen, maar ook in die van auteurs. Chicklit.nl mocht voor de Mijn boekenkast van deze week rondsnuffelen in de kast van niemand minder dan chicklit-auteur Marijke van den Elsen: bekend van onder andere Gek van jou!, Pretty Perfect en Vamp on Heels.

300 boeken
We hebben de boeken nog nooit geteld, maar ik denk dat we er zo’n 300 in huis hebben. Tellen encyclopedieën en studieboeken ook mee? Er liggen door het huis verspreid trouwens ook nog wel wat boeken. Bij de verhuizing heb ik een doos boeken weggedaan, ik ben niet onwijs gehecht aan boeken. De laatste tijd leen ik veel boeken bij de bieb, scheelt ook weer ruimte in de kast.

Bijzondere boeken wil ik wel altijd bewaren. Zo heb ik bijvoorbeeld een heel oud boek uit de boekenkast van mijn ouders en die vind ik zo leuk, die zou ik nooit wegdoen. De boeken die ik zelf geschreven heb staan in onze boekenkast, maar hebben ook een speciaal plekje in mijn kantoor. Hier heb ik een plankje hangen met alleen mijn boeken erop.

Chaotische boekenkast
Ik let eigenlijk totaal niet op hoe mijn boeken in de boekenkast staan. Ze staan niet gesorteerd op kleur, grootte of op alfabetische volgorde... Een boekenkast hoort voor mijn gevoel ook een beetje chaotisch te zijn. Sommige boeken liggen, andere staan. Het heeft juist wel z’n charmes als er een paar boeken bovenop liggen. Ik noem het: casual! Boeken mogen er wat mij betreft ook wel gelezen uitzien. Als een boek ezelsoren heeft en eruit ziet alsof je hem overal mee naartoe hebt genomen, geeft dat juist aan dat je het een mooi boek vond.
 
Geen chicklits meer
Ik vind chicklit een erg leuk genre. Sinds ik zelf ben begonnen met het schrijven van chicklit, lees ik het alleen niet meer. Tijdens het schrijven wil ik niet denken: o, heb ik dit nou ergens gelezen? Ik wil gewoon mijn eigen verhaal schrijven. Op dit moment ben ik gek van thrillers en historische romans. In dit laatste genre zou ik misschien zelf nog wel eens een boek willen schrijven. Op mijn to read lijstje staan de Vijftig Tinten Grijs boeken. Door de hele hype eromheen ben ik er nieuwsgierig naar geworden. En To Kill a Mockingbird staat ook nog in de planning.
Goed geheugen
Geen lijstjes van de boeken die ik heb voor mij. Het leuke vind ik altijd om voor de boekenkast te staan als ik op zoek ben naar iets om te lezen en dan te denken: oja, die heb ik ook nog! Ik heb een heel goed geheugen, dus als ik een achterkant lees, ook al is het jaren terug, dan weet ik of ik een boek gelezen heb of niet. Boeken dubbel kopen overkomt me dus eigenlijk niet.

Er zijn een hoop boeken die me altijd bij zullen blijven. Zoals Pride and Prejudice, dit boek zal ik nooit vergeten en ik haal er ook echt inspiratie uit. Ik weet nog, naast het eerder genoemde boek, de eerste chicklit die ik las: Sushi voor beginners van Marian Keyes. Toen schreef ik zelf nog helemaal niet, maar dat boek herinnert mij aan een speciaal moment. Op dat moment begon mijn liefde voor chicklit.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Vamp on heels

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Fieke is het type vrouw waar mannen hun hoofd voor omdraaien. Maar een man vasthouden is voor haar net zo moeilijk als ergens langer dan een maand blijven werken. Nu zijn haar ouders het zat: of ze gaat zelf de huur van haar appartement in Amsterdam betalen, of ze moet eruit. Met hangende pootjes keert Fieke terug naar het dorp waar ze vandaan komt. Ze vindt een baan en gaat met haar broers in een huis wonen. Alles om te bewijzen dat ze veranderd is en volwassen is. Maar klopt dat wel?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

 • Moederdag: boeken top-5

 • Top 10 BBQ boeken

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Winnen: Moederdag boekenpakket

 • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen