Het favoriete Sinterklaas Snoepgoed van de redactie

De feestdagenmaand nadert gestaag, maar wij vergrijpen ons stiekem al weken aan al die zoete zaligheden. Want zeg nou zelf: er is toch niks leukers in die koude herfst dan jezelf trakteren op een bakje kruidnootjes, schuimpjes of een chocoladeletter onder het genot van een goed boek? Juist! De redactie van Chicklit.nl heeft een Top-5 van lekkerste Sinterklaas snoepgoed voor je samengesteld. Hier kom jij de koude maanden wel mee door! Eet smakelijk! 

1 – Pietenkoeken
Niet zo bekend, maar toch zéker de Numero Uno op onze lijst zijn de Pietenkoeken! Ze zijn verkrijgbaar bij de Plus Supermarkt. De Pietenkoeken zijn vrolijke speculaasjes in de vorm van een Zwarte Piet met een laagje chocolade en versiersnoepjes als pet. Vrolijk, lekker en niet eens zo heel erg ongezond. Jacky: ‘De Pietenkoeken gaan steevast iedere vrijdag op de redactie - vergezeld met een warme latté – maar al te graag rond. Het pak is meestal aan het einde van de dag leeg.’
 

 


2 – Truffelkruidnoten
Populair onder de redactie zijn ook de kruidnootjes (of Moppies, zoals rasechte Volendammer Jenny ze noemt). Vooral de truffelkruidnootjes worden door velen genoemd. Logisch ook, want wie houdt er nou niet van die zalige kruidnoten overgoten met een laagje romige crème, gedoopt in cacao?! Maar let op! Kijk niet naar de voedingswaarde, want je schrikt je een ongeluk. Gewoon een bakje vullen en genieten! ‘Die halen sowieso het eind van een aflevering Gossip Girl of Dexter niet’, aldus Nydia.
 
3 – Gevulde speculaas
De gevulde speculaas mag ook zeker niet ontbreken op deze lijst. In combinatie met warme chocolademelk mét slagroom is dit een ware Sinterklaas lekkernij. Vooral op Pakjesavond tijdens het uitpakken van je surprise of het voorlezen van die foute gedichtjes. Zo leuk!
 
4 – Marsepein
Mierzoet maar o zo lekker is marsepein. En als je die geinige fruit- en wortelvormpjes neemt, is het net alsof je heel erg gezond bezig bent. Toch?!


5 – Chocoladeletter
Ondanks dat het je tanden en kiezen kost (afhankelijk van je letter), staat de traditionele chocoladeletter op nummer 5. Je hebt ze in allerlei soorten, smaken en maten. Vooral die van Tony Chocolonely zijn erg smakelijk. Wij krijgen er altijd wel een paar van in onze schoen, die meestal in januari nog steeds niet op zijn. Maar hiermee kunnen we lekker lang nagenieten, toch?
 

Nieuwste artikelen

  • Waar is de cast van Teen Wolf nu

  • 10 redenen waarom Stephen Amell een lekker ding is

  • 10 momenten die bewijzen dat Shrek geen kinderfilm is

  • Zo werden de seksscènes in Bridgerton gemaakt

  • De best verkochte kinderboeken per leeftijd

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • De zak van Sinterklaas: trek een lootje en krijg gegarandeerd een cadeautje!

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • Tony’s Chocolonely: in iedere schoen past wel een letter

  • Shoptip: 10x party proof jurken

Zoek in artikelen