De geordende boekenkast van Patricia

De moeder van Patricia nam haar toen ze klein was vaak mee naar de bibliotheek. Sindsdien is ze hooked aan lezen en je vindt altijd wel een boek in haar tas. Haar boekenkast wisselt een paar keer per jaar van uiterlijk. Benieuwd hoe haar boekenkast er op dit moment uitziet? Lees dan snel verder en neem een kijkje in de boekenkast van Patricia!


Afwisseling
Ik ben echt een boekenwurm. In mijn tas vind je altijd wel een boek, zodat ik tijdens een wachtmomentje even kan lezen. Op vakantie lees ik wel véél sneller dan thuis, omdat er dan geen afleiding is van de televisie, computer of het huishouden.

Tot een aantal jaar geleden las ik alleen chicklit, maar nu hangt het erg van mijn stemming en laatst gelezen boek af. Als ik net een chicklit heb gelezen, zou ik eerder kiezen voor een literaire thriller dan weer een chicklit. De genres liggen lekker ver uit elkaar, ik hou wel van afwisseling. Op dit moment ben ik ook aan het lezen in een paar verschillende boeken: een thriller van Suzanne Vermeer, een boek van stylist Dyanne Beekman en een boekje over kerst van Disney Pixar.

Bookjournal
Ik hou alles over mijn boeken bij in mijn Moleskine Bookjournal: welke boeken ik heb, welke boeken ik nog graag wil hebben en recensies. Maar er staat nog meer in over boeken. Bijvoorbeeld leuke quotes die ik tegenkom tijdens het lezen en een lijstje met boekevenementen als Manuscripta en het Boekenfestijn, waar ik graag een bezoekje aan breng.


Veranderlijke boekenkast
In mijn boekenkast staan ongeveer 220 boeken, waarvan ik er zo''n 50 nog niet gelezen heb. Niet alles staat in mijn kast. Ik heb ergens nog vier dozen met boeken staan. Elke dag probeer ik ongeveer 50 bladzijdes te lezen, momenteel gaat mijn nog-te-lezen-stapel dus lekker hard.

Mijn boekenkast wisselt een paar keer per jaar van uiterlijk. Niks mag scheef liggen of staan. Alles moet netjes recht en gelijk. Een tijdje geleden stonden de boeken gesorteerd op kleur en nu op grootte. Behalve de vier bovenste planken - plank één is namelijk alleen voor boeken van Karin Slaughter, plank twee voor die van Cecily von Ziegesar, plank drie voor Jill Mansell en plank vier voor boeken van uitgeverij The House of Books. De boeken van Jill Mansell koop ik allemaal direct als ze in pocket-versie verschijnen. Ondanks de stapel die er nog ligt.

Boeken en Kerst
Binnenkort is het natuurlijk weer Kerst. Er is een boek dat elk jaar bij mijn ouders onder de kerstboom ligt en me aan mooie momenten herinnert. Ik heb het over O, denneboom van Jacques Vriens. Elk jaar heb ik deze met Kerst gelezen en soms lees ik er nog wel eens een stukje uit.

Lezen op de tablet
Ik heb geen e-reader, maar wel een tablet waar ik boeken mee kan lezen. Tot nu toe heb ik dat nog niet zo vaak gedaan. Ik vind het eigenlijk vooral prettig als ik op vakantie ga, omdat je dan een paar boeken mee kan nemen zonder dat het te zwaar wordt. Mijn tablet zal ik alleen nooit gaan zien als een ''echt boek''.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op! Stuur ons een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer. De eerste 15 lezeressen worden beloond met een cadeaubon van eBook.nl  - dé eBookwinkel van Nederland. 

Deze rubriek wordt gesponsord door:

Nieuwste artikelen

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

  • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

  • De vier windstreken - Kristin Hannah

  • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen