How to: opgestoken lokken

Vanavond is het Tweede Kerstavond en hoogstwaarschijnlijk heb je wel een kerstdiner gepland staan met familie, vrienden of collega's. Je ziet eruit om door een ringetje te halen: mooie jurk aan, bijpassende sieraden om, je make-up zit goed... Maar wat moet je in godsnaam met je haar doen? No stress. Met dit artikel van Ze.nl tover je binnen no time een prachtig kapsel tevoorschijn en kan je als een echte vamp naar het kerstdiner.

Bij elk kapsel vind je, naast een uitleg, een handig filmpje waarin stap voor stap wordt voorgedaan hoe je het kapsel maakt.

'Slordig' opgestoken 
Wil je indruk maken met Kerst, steek je haar dan op deze manier op! Omgedraaide blikken gegarandeerd. Om te beginnen krul je je haar. Als je hier klaar mee bent, verdeel je je haar in strengen die je in elkaar draait. Duw de strengen een beetje los en pin ze achterop je hoofd vast. Ga zo door tot je je hele haar gedaan hebt. 
 

Schattig en makkelijk
Voor dit kapsel heb je een mooi haarbandje en een haarkruller nodig. Maak eerst krullen en volume in je haar. Doe het haarbandje in en stop het overige haar 'achterin' de haarband. Klaar ben je! Het kapsel doet ons denken aan Yasmin van de Disney-film Aladdin, maar misschien komt dat ook omdat het meisje uit het filmpje er gewoon heel erg op lijkt...

Simpel en chic
Dit kapsel vergt wat oefening, maar is zó mooi! Je hebt een borstel, haarlak en schuifspeldjes nodig. Eerst maak je met een speldje je voorste haren vast en daarna toupeer je het achterste haar. Dan pak je het bij elkaar en pin je het vast. Het voorste haar verdeel je in secties, die je ook achter vastmaakt. Het overgebleven haar rol je met behulp van je wijsvinger op en ook dat speld je vast. Daarna verberg je het gat. Het overgebleven voorste haar draai je rond en dat pin je achter in het midden vast.

De Franse twist
Dit kapsel is très chic en staat prachtig met een cocktailjurk en een paar hoge pumps! Maak eerst het voorste haar vast. Daarna draai je de rest van je haar achter op je hoofd en dan speld je het vast. Het voorste haar maak je weer los en dat toupeer je. Het overgebleven haar stop je dan ook in je twist. Doe er wat haarlak in en klaar is Kees!

Makkelijk en krullend
Dit kapsel is erg feestelijk en dus perfect voor Kerst! Van tevoren dien je je haar te krullen. Maak daarna een losse staart onderaan je nek, maar hou een pluk over aan de voorkant. Draai de lokken van je staart alleen in het puntje en trek de lok dan naar boven zodat je een warrig geheel krijgt. Doe dat met de hele staart en maak alles vast met speldjes.


Dit artikel is powered bij Ze.nl. Kijk hier voor meer leuke artikelen.

Hoe ga jij je haar dragen met de kerstdagen?

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Chicklit top-5: juni

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

  • Shoptip: 10x funny kerstballen

Zoek in artikelen