Achter de schermen: januari

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!

Een nieuw jaar betekent: nieuwe boeken! De voorjaarsbrochures zijn doorgelopen en onze Verwachte Boeken-pagina staat al weer bomvol leuke boeken waar wij met smart op wachten!Op donderdag 10 januari hebben we een bezoek gebracht aan Vers voor de Pers in Amsterdam, waar we een voorproefje kregen van al het leuks dat komend seizoen bij de verschillende uitgeverijen verschijnen gaat. Wij konden écht niet wachten op de nieuwe Chantal van Gastel - die pas in april komt - en begonnen spontaan om de dummy te vechten.


Om het nieuwe jaar goed in te luiden en de recensenten/redactieleden van Chicklit.nl te bedanken voor hun harde werk het afgelopen jaar, hebben we een gezellige (en lekkere!) high tea georganiseerd bij Hotel New York in Rotterdam.


Ook deze maand was Chicklit.nl weer bij een aantal boeklanceringen aanwezig. Zo werd het tweede boek van schrijfster en actrice Nicole van Nierop gelanceerd, Supersingle genaamd, waarvan het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de bekende supersingle en zangeres Ellen ten Damme. 


Ook was Chicklit.nl te gast bij de lancering van de nieuwste psychologische thriller van Marelle Boersma: Moederziel


Uitgeverij The House of Books bestaat dit jaar 12,5 jaar en dat moest gevierd worden! Daarom togen Jacky en Melissa af naar Utrecht voor een gezellig drankje en natuurlijk een heerlijk stuk taart!


Vanaf deze maand hebben we een nieuw gezicht op de redactie van Chicklit.nl: Vera. Zij studeert Communicatie in Rotterdam en komt vijf maanden bij ons stagelopen. En daar zijn we super blij mee! Gelukkig hoeven we ook van Marjolein (onze vorige stagiaire) nog geen definitief afscheid te nemen, want ze schrijft haar scriptie over Chicklit.nl. Wat een bofkonten zijn we toch!


Ook werd er deze maand weer met een kritisch oog naar een aantal bioscoopfilms gekeken - tijdens persvoorstellingen - voor het schrijven van een recensie. Deze maand was het de beurt aan de twee Nederlandse films: Ushi Must Marry en Verliefd op Ibiza. Benieuwd naar wat we ervan vonden? Hou de site in de gaten voor de recensies!


Op woensdag 30 januari ging Chicklit.nl weer de straat op om mensen te verblijden met een goed gevulde Chicklit.nl tas. Deze keer was de hoofdstad, Amsterdam, aan de beurt. Geen tasje bemachtigd? Niet getreurd. Misschien zitten er dit jaar nog wel meer leuke acties aan te komen. Hou de site en onze social media-pagina''s dus goed in de gaten!


De hele maand januari stond Chicklit.nl in het teken van de Boek van het Jaar 2012 verkiezing. Want wie o wie zou toch die felbegeerde titel in de wacht slepen? Tot 31 januari werd er nog druk gestemd en op 1 februari kwam het hoge woord er dan eindelijk uit. And the winner is.... Glazuur van Lisette Jonkman!
 
Benieuwd naar wat februari voor ons in petto heeft? Stay tuned!

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: The Fault in our stars

Zoek in artikelen