Het resultaat: week 9

‘Wil je hem even vasthouden?’ ‘Ja, graag!’ antwoordde ik gretig. Het kleine mannetje nestelt zich in mijn armen. Met grote ogen kijkt hij me aan en volgens mij probeert hij de award voor cutest face in de wacht te slepen. Ik smelt. Na heerlijk geknuffeld en duizend foto’s gemaakt te hebben is het tijd om hem aan mama terug te geven. Het rode hoofdje en het oorverdovende geluid dat gefabriceerd wordt, maken dat ik dat niet zo heel erg vind. Nu kan ik me storten op het tweede heerlijke snoepje van de avond: beschuit met muisjes!


Hoera, hoera, ik ben weer afgevallen! -0,5 kg gaf mijn weegschaal deze week aan en dat maakt het totaal nu -4 kg. Het begint nu ergens op te lijken. Ik heb zelfs mijn eerste complimentje binnen. Mijn collega’s zeiden dat je goed kon zien dat ik afgevallen ben. Zelf denk ik daar iets anders over en is het denk ik meer mijn groeiende zelfvertrouwen en het beter in mijn vel zitten wat ze opvalt, maar dat maakt me helemaal niets uit. Een compliment is een compliment en die heb ik vast in the pocket! Qua omvang is er eindelijk een centimeter van mijn buik af en ook mijn heupen zijn weer een centimeter in de breedte gekrompen. Deze week bleven mijn borsten gelijk. Maar welke vrouw (of man) vindt dat nu erg?

Ik heb me goed aan de families weten te houden, voldoende gedronken en genoeg bewogen deze week. Afgelopen zondag hebben we de eerste buitentraining gehad met softbal en feit dat ik continu met het liedje ‘In een groen, groen, groen, groen knollen, knollen land’ in mijn hoofd zat, geeft de omstandigheden misschien al enigszins weer. Na twee rondjes over het veld rennen was ik bekaf. Maar het was heerlijk om weer buiten te zijn, beter dan in zo’n benauwde gymzaal, en had na afloop een super voldaan gevoel. Volgende week de eerste oefenwedstrijd. Ik kan niet wachten!

Ik heb deze week wel één joker te veel op. Vrijdagavond kregen we eters en heb ik als toetje een heerlijk bakje ijs op. Zaterdag gingen we een dagje op en neer naar Lille. Ja je leest het goed, een dagje. Waarom? Gewoon, omdat het kan. Rare blikken en veel vragen heeft dit opgeleverd. ‘Gaan jullie in één dag op en neer?’ ‘Wat gaan jullie daar doen dan?’ ‘We hebben hier toch ook winkels en een supermarkt?’ Ja, dat klopt. Maar wij houden van roadtrippen. Een lekker stukje rijden, de stad en de winkels bekijken, lekker lunchen en op de terugweg langs Auchan - een belachelijk grote supermarkt waar je letterlijk in kunt verdwalen - om lekkere dingen in te slaan. Gelukkig heb ik een schoonzus en een zwager die dit ook heerlijk vinden en gingen we gezellig met zijn viertjes richting Franse grens.


Ik heb me heel de dag netjes aan de families gehouden en had een joker bewaard waar ik een overheerlijk vers aardbeiengebakje van gegeten heb. Mjam! Normaal gesproken slaan we bij de Auchan dingen in als chocola, croissants en chips. Nu lagen er een vers brood, Franse brie en een doosje verse aardbeien in ons karretje. En eerlijk gezegd was ik hier net zo blij mee. Daarna zijn we teruggereden via Antwerpen. We hadden het briljante idee om daar een Italiaan op te zoeken voor lekkere verse pasta. Maar wij bleken niet de enige met dit idee te zijn. Na vier volle restaurants, hebben we uiteindelijk een gezellige Italiaan in het centrum gevonden die wel nog plek had. Met een volle pastabuik ben ik daarna nog even langs de Starbucks gelopen voor een tall skinny latte (in plaats van een toetje). Een perfecte afsluiting van een supergezellige dag!
Op dinsdagavond gingen we op kraamvisite bij vrienden van ons en daar kon ik écht geen nee zeggen tegen een beschuit met muisjes. Dat was dus (helaas) mijn derde joker van de week.

Doel voor volgende week:
Volgende week wil ik naast mijn softbalwedstrijd ook twee keer hardlopen. Dan ben ik eindelijk door mijn trainingsschema heen. Daarnaast wil ik me goed aan het programma houden en echt maar twee jokers nemen. Er staan geen feestjes of bijzonderheden op het programma, dus in mijn ogen moet dat goedkomen. Ik hoop weer -0,5 kilo af te vallen. Mijn 10 weken doel stond op -5 kilo. Dat ga ik waarschijnlijk niet meer redden, maar met -4,5 kilo ben ik eigenlijk ook al heel tevreden.Voorbeeld van een BodieBoost dag: Ontbijt: bruine boterham met appelstroop (0,5 portie koolhydraten) en een grote mok groene thee. Tussendoor: een appel (1 portie fruit) en twee cappuccino’s (1 portie zuivel). Lunch: een Italiaanse bol (0,5 portie koolhydraten) met 4 plakken cervelaat (1 portie eiwit) en een flesje water. Tussendoor: een bakje straciatella yoghurt (1 portie zuivel) en een kopje groene thee. Avond: noodles en een handje kroepoek (1 portie koolhydraten) met wokgroenten (1 portie groenten), vegetarische wokblokjes (1 portie eiwit), chilisaus (smaakmaker) en een glas cola light. Tussendoor: een kopje groene thee en een beschuit met muisjes (joker).

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • OMG ik ben zwanger!

 • Het verhaal van O

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • De lijst van al mijn wensen

Zoek in artikelen