Tien tips om de koude lente door te komen

''Een van de koudste lentes aller tijden,'' hoorde ik het mannetje van de radio afgelopen week zeggen. Hoewel het toch echt al een tijdje lente is, merken we daar bar weinig van. Verveeld staren we uit het raam - dat 24/7 bedekt lijkt te zijn met regendruppels - smachtend naar een straaltje zon... Tijd voor een opbeurmoment! Chicklit.nl geeft je tien tips om deze koude lente op een leuke manier door te komen!

Bron: iStock

Het liefst huppelen we nu allemaal in korte rokjes over het strand, maar helaas laat het weer het nog niet helemaal toe. Er zijn gelukkig ook genoeg leuke dingen die je kunt doen ondanks dat de regen met bakken uit de hemel valt. De volgende tips zijn allemaal regenproof:

1. Bezoek een museum. Dat hoeft helemaal niet saai en stoffig te zijn. Je hebt ook hele leuke musea in Nederland. Zo is er Madam Tussauds in Amsterdam of het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

2. Bereid je voor op de zomer. Dat het slecht weer is, betekent aan de andere kant dat we weer wat langer de tijd hebben om ons lichaam zomer-ready te maken. Neem een frisse zomerse coupe bij de kapper, lak je nagels, duik onder de zonnebank voor een lekker kleurtje en voor de echte diehards gooien we er ook nog even een dagelijkse work-out in (scrollen door Chicklit.nl telt ook mee, work those fingermuscles!).

3. Boek een vakantie naar een warm land. De beste ontsnapping aan de Hollandse kou is om het eerste de beste vliegtuig te pakken naar een land waar je gegarandeerd zon hebt.

Bron: iStock

4. Wie zegt dat het mooi weer moet zijn om te picknicken? Organiseer een indoor-picknick: spreid een kleedje uit op de vloer en geniet samen met je vriendinnen of vriend van de heerlijke hapjes en sapjes die je daarvoor samen kunt maken. Met een lekker zomers muziekje op de achtergrond kom je helemaal in de juiste sfeer.

5. Online shoppen. Om lekker te shoppen hoef je tegenwoordig helemaal de deur niet meer uit. Alles kun je online kopen. Zo scoor je je nieuwe zomeroutfit vanuit je luie stoel. Ideaal toch?! Neem voor de leukste webshops eens een kijkje in onze rubriek Trendy Shopz.

6. Workshops. Volg samen met je vriendinnen, moeder of dochter een leuke workshop. Leer hoe je taarten en cupcakes mooi kan versieren of ga een middagje verf gooien. Gegarandeerd een leuke dag met als resultaat een leuk aandenken.

7. Bezoek het theater of een concert. Duik de uit-agenda in van jouw stad en kijk voor leuke theatervoorstellingen of optredens in de buurt. Je kunt naar grote theatervoorstellingen in het Luxor gaan of naar een concert van je favoriete artiest in het Ziggo Dome, maar vaak zijn er ook in kleine cafés bandjes die optreden, voor een veel lagere prijs of zelfs helemaal gratis.

Bron: iStock

8. In een creatieve bui? Haal die knutselspullen tevoorschijn en laat de creabea in jou het werk doen. Maak een leuke armband, een visionboard of pimp een oud T-shirt. Kijk voor meer inspiratie eens tussen de Do It Yourself’s op Girlscene.nl.

9. Nu het toch regent en koud is, heb je ook een excuus om binnen te blijven. Lekker op de bank voor de tv. Een goed moment om alle seizoenen van Friends opnieuw te kijken of om een nieuwe verslaving te ontwikkelen met deze series die je zeker moet zien!

10. En natuurlijk mag het lezen van een heerlijke chicklit niet ontbreken. Duik in de fantasiewereld van Sophie Kinsella of lees de volledige Zwaar-trilogie van Chantal van Gastel. Nestel je op de bank met een warme kop thee en dan vliegt de tijd voorbij, zonder dat je er erg in hebt.

Hoe kom jij de de koude lente door?

Nieuwste artikelen

  • Netflix hits en de bijbehorende boeken

  • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

  • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • TV-series: must-see volgens de redactie!

  • De beste zomerboeken in 2021

  • Deze tv-series worden in 2021 gecanceld o.a. Lucifer en Brooklyn Nine-Nine

  • Young Adult top-5: juli

Zoek in artikelen