De gigantische collectie van Tamara

Deze keer in Mijn boekenkast staat de boekencollectie van leesfanaat én auteur Tamara Geraeds in de spotlights. En deze collectie is gigantisch kunnen we jullie verklappen! Benieuwd naar de boeken waarmee de collectie gevuld is en de vraag of Tamara nog rare gewoonten heeft als het op lezen en boeken aankomt? Lees dan snel verder.

Vroeger las ik zelf niet zoveel. Mijn moeder las veel voor en dat vond ik heerlijk. Toen ik daar te oud voor werd, heb ik een tijdje niet veel gelezen. Totdat ik zelf ging schrijven. Momenteel ben ik echt verslaafd aan zowel lezen als schrijven. Ik vind het heerlijk om me mee te laten slepen in het leven van iemand anders of in een vreemde, magische wereld. Ik lees altijd en overal, maar op vakantie lees ik het meeste. Het liefst lig ik de hele dag op een strandstoel verdiept in een boek.


Gigantische collectie
Ik heb welgeteld 1349 boeken in mijn collectie, maar dit kan morgen alweer anders zijn. 546 exemplaren hiervan heb ik gelezen en dat lijkt weinig, maar boeken die ik niet leuk vond verkoop ik direct op Bol.com. Ik heb er nu zo’n 80 te koop staan, die ik niet meegeteld heb. Eigenlijk heb ik dus 1429 boeken, waarvan ik er 626 heb gelezen.

Young adult
Ik lees het liefste fantasy boeken - dat is ook het genre dat ik zelf schrijf - maar ik hou ook erg van thrillers en van drama/waargebeurde verhalen. Young adult-boeken zijn favoriet, omdat deze toch vaak lekkerder weglezen dan boeken voor volwassenen. Mijn favoriete auteur is Mel Wallis de Vries, maar de boeken van Katarina von Bredow vind ik ook heel mooi. Het laatste boek dat ik gelezen heb is Ana van Ginny Mooy, een mooi boek over een meisje met anorexia.

Rug naar achteren
Ik heb een tweedeling gemaakt tussen jeugdboeken en boeken voor volwassenen - de jeugdboeken staan in de woonkamer en de andere boeken in de werkkamer - en daarna gesorteerd op auteur, omdat ik anders niets meer terug kan vinden. Boeken die ik gelezen heb staan met de rug naar achteren in de kast. Zo kan ik makkelijker een keuze maken welk boek ik zal gaan lezen. Soms weet ik gewoon niet meer uit mijn hoofd of ik een boek al gelezen heb of niet. Het zijn er ook zo veel!

Excel bestand
Ik heb een Excel-bestand waarin ik bijhoud welke boeken ik heb en ook welke ik gelezen heb. Daarnaast heb ik een aparte lijst van de boeken die ik lees, zodat ik ook kan zien hoeveel boeken ik per jaar lees en hoe lang ik over een bepaald boek doe.
Er liggen altijd meerdere boeken op mijn nachtkastje. Ik ben een onrustige lezer en lees meestal in zes tot acht boeken tegelijk. Als een verhaal mij te langzaam gaat, dan moet ik deze afwisselen met een ander en als er een boek verschijnt waar ik al heel lang op zat te wachten, kan ik het niet laten om er meteen in te beginnen.


Favorieten
Sommige boeken heb ik meer dan één keer gelezen. Blauwe plekken van Anke de Vries is er zo eentje, die ik - volgens mij - al minimaal vijf keer gelezen heb. Dat geldt ook voor mijn andere favoriet: De weglopers van Ruth Thomas. Nu ik het erover heb, krijg ik meteen weer zin om ze te gaan lezen!

E-reader
Ik heb geen e-reader. Ik zie dit zelfs als ketterij. E-books zijn niet goed voor mij als schrijver. Illegale downloads zorgen ervoor dat je als auteur nog minder gaat verdienen aan een boek, terwijl het nu al aanpoten is om je brood ermee te kunnen verdienen. Bovendien vind ik een ‘echt boek’ onvervangbaar: je hebt iets in handen, het ziet er mooi uit en je kunt zo lekker neuzen tussen ‘echte boeken’… Ik denk dan ook niet dat het papieren boek ooit zal verdwijnen. Ik denk dat ‘echte boeken’ hun waarde zullen behouden.

Eigen boek
Een boek dat een speciaal plekje in mijn hart heeft is: mijn eigen boek Nergens. Dat was het eerste boek van mijn hand dat werd uitgegeven en dat blijft toch wel heel bijzonder.

Meer weten over leesfanaat en auteur Tamara Geraeds? Neem een kijkje op haar website: www.tamarageraeds.nl.

Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • De 17 beste LGBTQ films

  • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

  • Onze aanraders voor Netflix in oktober

  • Recensie: Reminiscence

  • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen