Do it Yourself: Marc Jacobs Mouse Flats

Deze zomer kan je er zeker niet omheen: de Mouse Flats van Marc Jacobs. Het zijn ballerina's met het gezichtje van een muis erop. Heel cute, alleen het prijskaartje een stuk minder... Maar er is hoop. Girlscene.nl heeft een hele leuke en makkelijke (ook voor mensen met twee linkerhanden) Do it Yourself gemaakt, waarin je deze schattige schoentjes in een handomdraai zelf maakt. Zo loop jij deze zomer ook rond op die schattige muizenschoentjes.

Wat heb je nodig?
- Ballerina's
- 4 studs
- Lijm (liefst waterbestendig)
- Stukjes leer (bijvoorbeeld van een oude riem)

We beginnen met de oogjes. We gaan deze er niet roekeloos op plakken. We willen tenslotte geen schele muis, do we? Pak een potlood en zet een markering op de plek waar je de oogjes wilt hebben. Zorg ervoor dat er ongeveer 1,5 cm ruimte tussen de oogjes overblijft. 


Nadat je de markeringen geplaatst hebt, neem je twee studs. Deze bevestig je op de juiste plek, door ze door de schoen heen te prikken. Lukt dit niet? Gebruik dan eerst een naald om gaatjes te maken. 

Om zere voetjes vol krassen te voorkomen, moet je niet vergeten de pinnen van de studs (die, als het goed is nu aan de binnenkant van de schoen zitten) om te plooien. Word je gek van al dat gefriemel met je vingers en is er geen resultaat? Gebruik dan een vlak voorwerp, bijvoorbeeld een schaar. Gaat een stuk makkelijker!
 

En dan nu de oortjes. Girlscene.nl heeft hier een oude riem voor gebruikt die al jaren weg lag te rotten in een kledingkast. Die heb jij vast ook nog wel ergens liggen thuis (en anders je oma wel). Je kunt de uiteinden van de riem afknippen, et voilà, de muizenoortjes zijn geboren.
 

Om die schattige oortjes te plooien smeer je wat lijm op de binnenkant. Dit gaat het beste met een tandenstoker. Vouw het oortje dubbel en laat het even drogen. Daarna smeer je wat lijm aan één kant van het oortje en plak je deze op de schoen. Doe precies hetzelfde met het andere oortje.
 


Last but not least, het snuitje. Deze kun je ook uit de oude riem knippen. De grootte van het neusje kun je zelf bepalen. Maar maak het niet te klein, dat zou zielig zijn. Smeer de achterzijde in, en plak deze op de schoen.
 

Vervolgens volg je dezelfde stappen voor de andere schoen en laat je ze allebei goed drogen (enkele uren). Als beide schoenen goed droog zijn, kun je op je nieuwe muizenvriendjes hip & happening de zomer door.
 

Girlscene.nl heeft niet alleen superleuke DIY-artikelen, maar schrijft ook over de laatste roddels in celebrity-land, tips voor een summer body en leuke shop-tips. Neem vooral een kijkje! 

Ga jij deze schattige muizenschoentjes maken?

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

  • Young Adult top-5: maart

  • Young adult top-5: juli

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Shoptip: 10x heerlijk warme sjaals

Zoek in artikelen