Logeer in opmerkelijke hotels

Je bladert door de hotelgids van het reisbureau of je struint Expedia af naar leuke hotels, maar je komt eigenlijk alleen maar de zoveelste Holiday Inn tegen. Ben jij op zoek naar een unieke ervaring deze zomer en wil je overnachten in een opmerkelijk hotel? Chicklit.nl heeft er 5 voor je op een rijtje gezet.

Hotel Hackspett in Västerås Zweden
Hotel Hackspett, ook wel bekend als Het Spechthotel, is op z''n zachtst gezegd geen massahotel. Midden in een openbaar park in de Zweedse stad Västerås, bevindt zich het hotel in een boomhut hoog boven de grond. Je kan er met z''n tweetjes knus in logeren. Heb je geen hoogtevrees? Dan is dit hotel zeker de unieke ervaring waard!

Capsule hotels in Tokio, Japan
Heb je het niet zo op hoogtes, maar ben je niet claustrofobisch? Plan dan een reisje naar Japan, het land waar niets te gek is. Sterker nog: in Tokio is het heel gewoon om in een capsule hotel te logeren. De capsules zijn net groot genoeg om in de kruipen voor de nacht, je spullen sla je op in een locker en de sanitaire voorzieningen deel je met de andere gasten.


Huis van Bewaring Hotel in Almelo, Nederland
Ook in eigen land kennen we bijzondere hotels. Altijd al benieuwd geweest hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Verblijf dan in het unieke hotel Huis van Bewaring in Almelo. De oude cellen zijn omgetoverd tot comfortabele kamers, maar met een beetje fantasie zie je de gevangenen hier nog bijna over de ballustrades geleund staan...


Jules'' Undersea Lodge in Florida, USA
De wereld kent vele onderwaterhotels, maar Jules'' Undersea Lodge is wel heel bijzonder: om het hotel op (of beter gzegd: ónder) Key Largo in Florida te bereiken, moet je daadwerkelijk een aantal meters naar beneden diepzeeduiken. Onderweg naar het hotel en vanuit je kamer in de onderzeeër spot je de meest prachtige vissen en koraalriffen.


Themakamers in Madonna Inn in Californië
Amerika is het land van onbeperkte mogelijkheden. Ben je op roadtrip door Californië, dan is het kitscherige hotel Madonna Inn zeker een aanrader. Er zijn 110 unieke themakamers, uiteenlopend van een fabulous fifties kamer tot een cave-room. De kamer wordt geheel in stijl van het thema ingericht met bijzondere meubels en decoratie. Da''s weer eens wat anders dan die saaie inrichting van The Holiday Inn.


Heb jij wel eens in een opmerkelijk hotel geslapen?

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden eind oktober van Netflix verwijderd

  • Disney karakters in de stijl van Tim Burton

  • Top 10 Assepoester verfilmingen

  • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • Young Adult top-5: juli

  • Shoptip: 10x coole e-reader covers

  • Young adult top-5: augustus

  • Spaansesandalen.nl

  • 5x Zomerse vakantieboeken (voor in je koffer)

Zoek in artikelen