Gerecycelde boekenkasten

Praktisch hoor zo’n standaard plankje of kastje om je boeken te stallen, maar wel een beetje saai… Die eeuwige Ikea-meuk kennen we nu wel. Het kan een stuk creatiever! Chicklit.nl heeft een aantal bijzondere boekenkasten gevonden die we met jullie moéten delen. Misschien een leuk idee voor thuis...?

auto boekenkast planken

Bron: Denieuwegeneratie                       Bron: Pinterest source unknown

Parkeer je boeken in een auto
Deze boekenkast laat weinig aan de verbeelding over. Het is misschien wel de meest luxe boekenkast ter wereld. Mocht je nog een auto overhebben en kastruimte zoeken, dan is dit misschien een leuke oplossing voor jou!

Omgekeerde traptreden
Soms kunnen ideeën zo simpel zijn dat je niet snapt waarom je er zelf niet op gekomen bent. Zo ook deze boekenkast-slash-trap. Super simpel, maar vooral heel erg leuk! Deze kast neemt geen extra ruimte in. Sterker nog: je benut juist loze ruimte. Zorg er wel voor dat je de boeken die je het meest vaak leest in het midden hebt staan, daar kan je namelijk het beste bij.

fotolijsten, boeken, boekenplank

 

 

Bron: Pinterest. Pouted
 

Boeken met een randje
Deze boekenkast is leuk voor iedereen. Het concept is heel erg simpel; hang wat (diepe) fotolijstjes aan de muur: et voilà, klaar ben je! De randjes geven het geheel een hippe, maar toch schattige look. Handig dat het niet veel ruimte inneemt en je kan zelf de hoogte en breedte bepalen. En dat niet alleen: je kan ook nog andere spullen ónder je ‘kast’ zetten.
 

piano, pianoboekenkast, boekenkastBron: Core77, Vicky Neuman


Bespeel je boeken
Ken of ben jij een trotse piano-bezitter, maar speel je er eigenlijk nooit op? Dit is de ultieme oplossing! Op deze manier kan je wel je geliefde piano laten staan terwijl je er ook nog eens kastruimte mee wint. Naast het praktische aspect, heb je ook nog eens een hele originele boekenkast, want wie heeft dit nou in huis staan?

tafel boekenkastBron: Isabel Quiroga​


Aan tafel met je favoriete auteurs
Ook leuk is de tafelkast. Je kan er natuurlijk voor kiezen om een tafel in stukken te zagen en op te hangen, maar je kan ook voor verschillende stijlen gaan. Wederom een boekenkast die je naar je eigen hand kan zetten. 

 

ladder boekenkast
Bron: Chris Ruhe

Klim in de kast 
Met deze boekenkast kan je zo creatief zijn als je zelf wilt. Het maakt niet uit wat voor ladder je in huis hebt, want van bijna elke ladder valt een leuke kast te maken. Op internet zijn er allerlei verschillende voorbeelden te vinden. Deze kast staat op de grond, maar je kan ook een ladder aan de muur hangen. Horizontaal, diagonaal of verticaal; alles kan. Naast de vorm kun je natuurlijk ook zelf een kleurtje kiezen. Op deze manier kan je je eigen boekenkast customizen.
 
Heb jij nog een leuk idee voor een ‘gerecyclede’ boekenkast? 

Nieuwste artikelen

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

  • Deze films en series verschijnen in maart 2024 op Netflix

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

Gerelateerde artikelen

  • Shoptip: 10x toffe boekenkasten

  • Do It Yourself: Hartjes-boekenlegger

  • Do It Yourself: Boek vouwen

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • Do It Yourself: Travel Journal

Zoek in artikelen