De boekenkast van Charlotte Kraan

Het is weer tijd voor een kijkje in de boekenkast van een lezeres. Deze keer bood Charlotte Kraan (27) zich aan. Zij heeft een passie voor boeken en lezen. Door haar studie heeft ze iets minder tijd om te lezen, maar dat neemt niet weg dat er altijd wel een boek op haar nachtkastje te vinden is! 

Charlotte’s passie voor lezen is haar met de paplepel ingegoten. Haar ouders hebben in de loop der jaren een behoorlijke collectie boeken opgebouwd. Vroeger werd zij dan ook elke avond voorgelezen door haar vader of moeder. Zij was erg trots toen ze eenmaal zelf kon lezen en zo is haar passie geboren. Charlotte vindt het heel leuk om boeken te lezen, maar nóg leuker vindt ze het om boeken te kopen.
 
Leuke herinnering 
Mijn ouders lazen mij en mijn zusje elke avond voor en dat vonden wij natuurlijk heel erg leuk. Wat wij nóg leuker vonden was als we in de vakantie bij onze familie in Zwitserland waren. Onze ouders en ooms en tantes lazen dan om de beurt voor. Onze Zwitserse neefjes en nichtjes lagen altijd dubbel om alle Nederlandse woordgrappen en namen.  Dat was zó grappig dat wij allemaal urenlang de slappe lach hadden. Tot op de dag van vandaag is het nog een running gag in de familie!
 


Op een rijtje?
Ik weet eigenlijk niet precies hoeveel boeken ik momenteel heb. Ik denk een stuk of 300. Ik heb ze nooit geteld…Ik denk dat ik het grootste deel wel gelezen heb, maar zeker niet allemaal. Er zijn zoveel boeken die mij leuk lijken, die ik dan koop en vervolgens kom ik er niet meer aan toe. Stom hè?

Nachtelijke leessessies
Sinds ik studeer heb ik veel minder tijd om te lezen. Daarbij lees ik ook veel studieboeken dus soms wil ik gewoon lekker mijn verstand op nul zetten en bijvoorbeeld een filmpje kijken. Ik ben in zekere zin wel een boekenwurm, maar ik lees het meest tijdens mijn vakantie. Toch kan ik niet zonder lezen hoor, ik heb altijd wel een boek op mijn nachtkastje liggen. Momenteel ben ik bezig met Villa triste en Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers. Daarvoor heb ik het nieuwste boek van Sophie Kinsella gelezen.

Favorieten 
Mijn favoriete genres zijn; Chicklit, Literatuur, Romans en Thrillers. Het hoeft voor mij niet ál te spannend of naar te zijn, maar een beetje spanning vind ik wel leuk. Het ligt er bij mij ook een beetje aan in welke mood ik ben of welk seizoen het is. Waar ik echt voor in de rij sta? Vroeger als de nieuwe Harry Potter uitkwam, wilde ik hem wel meteen hebben. Nu heb ik de nieuwe Sophie Kinsella/Madelein Wickham altijd wel als één van de eerste, net als Simone van der Vlugt. Ook haar historische romans vind ik erg goed, en voor mij extra leuk om te lezen aangezien ik geschiedenis studeer!


Miskoop
Mijn grootste miskoop was de 50 tinten grijs-reeks. Ik had besloten de boeken toch maar te kopen omdat iédereen het erover heeft. Ik heb toen de complete trilogie gekocht. Ik vond het súper slecht geschreven en ik vond het verhaal ook stom. Echt pure verspilling van je tijd en geld. Deel twee en drie heb ik dus zonder te lezen achterin mijn kast geschoven.

Chicklit 1.0
Bijzondere herinneringen heb ik aan de boeken van ondere andere Cissy van Marxveldt, zoals Een Zomerzotheid en de boeken van Joop ter Heul. Die stonden vroeger bij mijn oma in de kast. Altijd als ik bij haar logeerde, las ik die. Later heb ik die van haar gekregen. Dit zijn eigenlijk een soort vooroorlogse Chicklits, een beetje Chicklit 1.0! Echte meisjesboeken, maar dan iets minder modern.

E-reader?
Ik heb (nog) geen e-reader. Ik zit er wel over te denken. Aan de ene kant voelt het een beetje als het verloochenen van papieren boeken, maar aan de andere kant is het wel handig en een lichtgewicht om mee te nemen. Toch vind ik het altijd wel erg leuk om échte boeken in mijn kast te hebben staan.


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Nieuwste artikelen

  • Young adult top 6: juni 2023

  • Fictie top 6: juni 2023

  • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

  • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen