Het resultaat: week 37 - Detox? Dekots!

Uitgeput lig ik op de bank. Ik heb barstende koppijn en één arm optillen is al te veel moeite. Ik hoor je denken: ‘Te fanatiek gesport?’ Nou nee, niet bepaald. ‘Ben je ziek?’ Nee, ook dat niet. Nou, misschien dat er zich wel een mankement in mijn brein bevindt, waardoor ik kan verklaren waarom ik hier überhaupt aan begonnen ben. Maar de echte boosdoener van het algehele gevoel van lamlendigheid is een ingelaste detoxdag. Of zeg maar liever deKOTSdag!

Into the Great Wide Open
De maand september begon meteen goed: het was namelijk tijd voor Into the Great Wide Open, een heerlijk festival op het prachtige eiland Vlieland. Ik ga proberen om vandaag niet al te lovende woorden over het festival zelf te schrijven, want dan wordt het volgend jaar nóg moeilijker om aan kaartjes te komen. Omdat ik echter niet zeker weet of dit zal lukken, wil ik jullie vragen om bij het lezen van deze blog continu het volgende in jullie achterhoofd te houden: ‘Het is een heel stom festival en helemaal niets voor jou.’ Als je dit niet kunt, dan zou ik je willen verzoeken om deze blog niet verder te lezen. Alvast bedankt.


Tijd voor het strand!
We stonden dit jaar met ons tentje letterlijk tussen de duinen. Prachtig! Het feit dat de temperatuur op de dag van aankomst boven de 30 graden Celsius lag en we de heerlijke zeelucht al konden ruiken, maakten dat we allemaal maar zin hadden in één ding: naar het strand! Daar ontpopte zich echter één klein probleempje: ik was mijn badpak vergeten. Het feit dat mijn hersenen bij het inpakken van de tassen moeten functioneren voor twee, laat zien dat deze daar eigenlijk niet toe in staat zijn. Ik was er zo op gebrand dat manlief zijn zwembroek niet moest vergeten (ik heb dit drie keer aan hem gevraagd, met als resultaat dat hij keurig netjes drie zwembroeken had ingepakt), dat ik spontaan mijn eigen behoeftes vergat. En als jullie denken dat ik dit expres heb gedaan om een nieuw exemplaar aan te kunnen schaffen, dan hebben jullie het (deze keer) helemaal mis. Een badpak kopen op Vlieland is namelijk best een uitdaging, zo blijkt. De enkele winkels die ze hebben op het eiland hingen al vol met de herfst-/wintercollectie. Na goed zoeken heb ik toch nog een paar bikini’s weten te vinden, maar daardoor kwam wel meteen ook de onzekerheid naar boven: ik had al jaren geen bikini meer aangehad, alleen buik bedekkende badpakken. Maar gezien het feit ik bezig ben om zowel mijn levensstijl als mijn lichaam te veranderen, dacht ik: fuck it. Een paar uur later lag ik dan ook in heerlijk in bikini op het strand te genieten van de zon.

BodieBoost-proof?
Ik zal jullie niet verder vermoeien met alle leuke dingen die ik op het festival gedaan en gezien heb. Waar het hier natuurlijk eigenlijk om draait is of ik het weekend BodieBoost-proof doorgekomen ben. En ik kan jullie vertellen dat ik hier aardig in geslaagd ben. Ik heb voldoende bewogen - naast het dansen ben ik zelfs nog een ochtend gaan hardlopen over het strand, heerlijk! - en ik heb goed op mijn eten gelet. Ik mocht van mezelf wel elke dag iets lekkers, een joker, maar niet meer én, én, én. Als ik dus een ijsje gegeten had, dan mocht ik verder alleen nog maar mijn normale maaltijden en fruit eten en dat ging prima. Het kostte me eigenlijk niet eens zo heel veel moeite. Nu is Into the Great Wide Open gelukkig ook een festival waar ze veel gezonde, biologische gerechten verkopen, waardoor je dus niet gedwongen wordt een zak friet met een broodje kroket weg te werken (die heb ik daar overigens niet eens gezien). Het enige waar ik wat meer moeite mee had, was de alcoholconsumptie. De drie glazen per week heb ik ruimschoots overschreden, maar daar had ik eigenlijk ook al een beetje rekening mee gehouden. Vandaar dat ik ook echt goed op mijn eten moest letten van mezelf en voldoende moest bewegen, dan zou de schade nog enigszins meevallen. En gelukkig was dit ook het geval!


Detox
Om het feestweekend toch een beetje uit mijn lichaam te krijgen - en omdat er voor alles een eerste keer moet zijn - besloot ik na het festival een detox dag in te lassen. Deze dag zou ik alleen maar sapjes (volgens de recepten van BodieBoost) en kruidenthee drinken. Ik had de dag vrij genomen van mijn werk, dus het enige wat deze dag op de planning stond was: spullen opruimen van het weekend, wasjes doen en relaxen. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, dat bleek toch nog lastiger dan gedacht. De eerste drie sapjes waren op zich best lekker (mango met spinazie blijkt een verrassend goede combinatie te zijn!), maar ik merkte al snel dat er van mijn to-do list deze dag niet veel ging komen. De bijwerkingen van het reinigingsproces – hoofdpijn en nul, komma, nul energie – dienden zich al vrij snel aan en het enige waar mijn lichaam toe in staat leek te zijn was liggend op de bank naar de televisie staren. Dat heb ik dan ook maar gedaan. Bye bye thuis-verwen-spa, bye bye opgeruimd huis. Bij het vierde sapje kwam er echter nog een ander probleem bij: ik werd kotsmisselijk. Dit sapje was zó vies, dat ik het letterlijk met mijn neus en ogen dicht heb moeten drinken. Toen ik mijn glas helemaal leeg had was ik dan wel 'een grote meid', maar voelde ik me totaal niet zo. Ik voelde me de rest van de avond hondsberoerd en heb voor het vijfde en laatste sapje dan ook vriendelijk bedankt. Het was een hele ervaring en ik denk dat het ook echt wel even goed was voor mijn lichaam, maar over het fenomeen detox zeg ik: eens en nooit weer!

Resultaat
Mijn vorige blog eindigde ik met een bucketlist en ik kan jullie vertellen dat ik van deze lijst alles - behalve de picknick - kan afstrepen: ik heb meegedaan aan de Leontien Ladiesrun met een paar vriendinnen en heb 6,5 kilometer hardgelopen (eindelijk over die magische grens van 5 kilometer heen), ik heb op het strand gelegen, het festival BodieBoost-proof doorstaan, een detox dagje gehouden, weer een kilo afgevallen (wat het totaal nu op -8 kilo zet) en ik ben weer begonnen met mezelf naast wegen ook te meten. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb zeg: 5 centimeters van mijn heupen kwijt, 10 centimeters van mijn buik en 6 centimeters van mijn borsten. Dat is toch een heel stuk minder Melissa wat ik elke dag moet meesjouwen!

Mijn doel voor komende maand:
Het enige wat ik niet heb kunnen doen van de bucketlist van afgelopen maand is picknicken. En ik denk ook heel eerlijk gezegd dat het er niet meer van gaat komen dit jaar. Dat schuiven we dan maar even door... Wel zijn er een aantal nieuwe dingen die ik komende maand zou willen doen: in het kader van er is een eerste keer voor alles wil ik graag een yoga les meemaken, weer een kilo afvallen (ik wil voor het einde van 2013 de -10 kilo aangetikt hebben) en wil ik me inschrijven voor de 10 kilometer bij een hardloopwedstrijd in november (en hier natuurlijk voor trainen). Spannend!

Ik ga er nu snel vandoor, want ik moet koken voor mijn gasten. Anders komt er natuurlijk helemaal niets van onze Jamie Challenge terecht! Tot volgende maand. -x- Melissa

BodieBoost

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  BodieBoost is hét nieuwe dieet, waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt! Slank en fit door het leven, dat is waar BodieBoost voor staat. Zonder veel moeite en met veel keuzevrijheid. Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven. En daar horen snoepen, een wijntje drinken en een patatje eten ook bij. Charlotte Willems, auteur: 'Talloze diëten; totale obsessie met mijn gewicht; woorden als calorieën, gewicht, dieet, vet en light; dat beheerste mijn leven! Nu heb ik een enorme struggle met mezelf overwonnen. De dieetoorlog is voor mij verleden tijd omdat ik een methode heb ontwikkeld die simpel en haalbaar is, en bovendien keuzevrijheid geeft.'

  De basis van BodieBoost zijn de 5 voedingsgroepen (families), waaruit je per dag 2 porties consumeert. Je krijft vaste weekmenu's bestaande uit ontbijt, lunch en tussendoortjes en je mag kiezen uit 7 recepten voor het avondeten. Na 10 weken heb je de BodieBoost-methode onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu's samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om de voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen. Voedingsproducten die bij dezelfde familie horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

  - makkelijke te volgen weekmenu's
  - verplichte jokers voor een wijntje of iets lekkers
  - geen onderscheid tussen vet of mager, vol of light, volkoren of wit
  - ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar
  - recepten zijn snel en simpel te maken
  - gewoon lekker uit eten en op vakantie

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

Zoek in artikelen