Zo wordt de herfst dragelijk!

Regen? Check. Wind? Check. Overal bladeren? Check, check. Het is duidelijk weer herfst. En met de temperatuur daalt ook je humeur. Geen nood, wij houden je graag warm. Naast wegkruipen op de bank met een goed boek en een warm dekentje, heeft Ze.nl ook 5 tips om de herfst wat dragelijker te maken.

1. Boswandelingen
In regen en windkracht 28 is het niet zo lekker om buiten te zijn. Maar de herfst brengt ook positieve dingen met zich mee. Trek je hippe regenlaarzen aan en maak eens een boswandeling. Kijk dan goed om je heen: je ziet prachtige bladeren in verschillende kleuren rood, bruin en geel en met een beetje geluk valt er ook wel een knalrode paddenstoel met witte stippen te spotten. En haal je de herfst ook graag in huis? Neem dan een tas mee om de mooiste herfstvondsten mee naar huis te nemen.
 
2. Mooie, warme outfits
Nee, je hebt inderdaad niet zo veel meer aan je strandjurkjes en sexy shorts in lichtgeel en zachtroze. Die 12 graden buiten vragen gewoon om een outfit die wat warmer is. Natuurlijk kan het even slikken zijn als je je kabelcoltrui weer tevoorschijn haalt, maar met het uitzoeken van je herfstkleding, kun je meteen wat nieuwe outfits proberen. Gezien je in de herfst voor véél laagjes kunt kiezen, kun je daar wel een tijd zoet mee zijn. Over die lagen gesproken: kun je écht geen afstand doen van je vrolijke shorts en tops? Combineer ze met iets warms. Onder een kort broekje kun je, mits de shorts een beetje donker van kleur zijn, bijvoorbeeld prima een dikke panty dragen. Paar pumps of enkellaarsjes eronder en you are ready to go!

3. Verwenmaatregelen
Dat de herfst een jaarlijks feit is, daar kun je niet omheen, maar dat betekent niet dat je het er gewoon maar mee moet doen. In een periode die je zwaarder valt, mag je best extra aardig voor jezelf zijn. Dus: trek de pyjama- of joggingbroek aan die het allerlekkerst zit, kruip onder een deken, zorg voor een belachelijk grote voorraad taaitaaipoppen en kies een film uit die extra lang duurt. Als je klaar bent, kruip je je heerlijke bed in. Maar niet voordat je een extra warm bad hebt genomen. Dat laatste doet het trouwens ook goed als je verregend bent.

Bron: iStock

4. Lekkere herfsthappen
Goed, het mag dan kouder worden, maar gelukkig brengt de herfst een hoop lekkere warme maaltijden met zich mee. Wat dacht je van (zelfgemaakte) pompoensoep of runderstoofpot? Je staat er misschien even voor in de keuken, maar de bevrediging is des te groter als het lukt – en het leidt je weer even af van het rotweer. Herfstsfeer breng je verder in je keuken door te koken met paddenstoelen, noten, wortel en pastinaak. En hoe zit het dan met lekkernijen voor tussendoor? De herfst is natuurlijk dé periode voor kruidnoten (we noteren: normale kruidnoten, chocoladekruidnoten en truffelkruidnoten), pepernoten en speculaas. Liever wat gezonds? Niets is lekkerder dan een mandarijntje in dit donkere en regenachtige seizoen. Wat eten betreft heb je in de herfst dus weinig te klagen!
 
5. Herfstachtige feestjes
Als je dan een periode van natte bladeren, sjaals en dichte schoenen in gaat, kan er op z’n minst nog wel iets te vieren zijn, toch? Weliswaar struikel je in de lente en zomer over de festivals, maar de herfst biedt ook genoeg gezellige feestjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van Halloween? En Sinterklaas? Ook al wil je er misschien nog niet aan toegeven: beide happenings worden écht niet alleen gewaardeerd door de kleinsten onder ons. Voor je dus een pruillip trekt zodra het woord 'herfst' valt: denk eventjes aan de leuke feestjes die je af kunt lopen.
 
Wat doe jij om de herfst zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken?

Dit artikel is powered by Ze.nl. Kijk op Ze.nl voor meer leuke artikelen.

Nieuwste artikelen

  • De beste Young Adult liefdes

  • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

  • Labyrint - Inge Verbruggen

  • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

  • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen