Do It Yourself: Papieren Book Pumpkins

Het is bijna Halloween: hét feest om lekker te genieten van herfstachtige gerechten en versieringen voor in huis. Snijd bijvoorbeeld een pompoen uit en creëer een grimmig Halloween-sfeertje door er waxinelichtjes in te doen. Of nóg leuker: versier je huis met zelfgemaakte Book Pumpkins. Chicklit.nl vond een hele leuke DIY voor je op internet.  Wat heb je nodig? 
 Een oud boek (met een zachte kaft) 
 Schaar of stanleymes 
 Een vel papier 
 Potlood
 Sterke lijm 

Hoe maak je het?
Stap 1: Verwijder voorzichtig de kaft van je oude boek. 
Stap 2: Vouw het vel papier door de helft en teken een halve pompoen-vorm aan de kant van de vouwrand. Zorg dat je de grootte van je vorm afstemt op de grootte van je boek. Probeer de onderkant van je vorm een beetje plat te houden, zodat je pompoen straks makkelijker blijft staan. 
Stap 3: Knip de vorm uit en vouw het papier weer open. Dit is je sjabloon om je boek mee uit te snijden. 
Stap 4: Open je boek halverwege en plaats je sjabloon in het midden van de pagina's. Leg de vouwrand van je sjabloon langs de rugband van het boek. 


Stap 5: Trek met een potlood je sjabloon over op het boek. 
Stap 6: Gebruik een stanleymes (of schaar) om de getekende vorm uit de pagina's te snijden. Snijd eerst de rechterhelft van het boek volledig uit en daarna de linkerhelft. Om het makkelijker uit te kunnen snijden, is het raadzaam om maximaal 10 tot 15 pagina's tegelijk te doen. 
Stap 7: Plak de eerste en de laatste pagina aan de achterkant aan elkaar vast met sterke lijm. Laat wat ruimte langs de binnenrand over, zodat je er een takje tussen kan steken als steel. Of laat wat van de rugband van het boek over aan de bovenkant van je vorm, zodat dat de steel vormt. 
Stap 8: Om de pompoen wat beter de vormen, spreid je de overige pagina's uit elkaar en maak je wat vouwtjes of kreukels in de pagina's. Et voila! 


Wil je een hele grote pompoen maken? Gebruik dan twee boeken. Sla beide boeken open in het midden van het boek en plak dan de eerste en laatste pagina vast aan het andere boek. Maak de pompoen eventueel wat kleurrijker met een gekleurd strikje of wat herfstbladeren uit de tuin. Zet hem op een schaal of bord met bijvoorbeeld groene of oranje servetjes eronder. 

Ga jij deze book pumpkin ook proberen te maken?

Bron: © upcycledtreasures.com

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen