Achter de schermen bij Chicklit.nl: oktober

Werken op de redactie van Chicklit.nl is leuk. Heel leuk. Maar wat doen we nu allemaal precies? Naast het lezen van boeken, het schrijven van recensies, het up-to-date houden van de website en auteurs aan de tand voelen zijn we ook regelmatig te vinden bij events als boeklanceringen en persvoorstellingen van de nieuwste films. En soms pikken we ook een première mee. Genoeg leuks dus! Vandaar dat we het tijd vonden om een tipje van de sluier op te lichten en jullie mee te laten genieten achter de schermen van Chicklit.nl. Enjoy!
 
De maand oktober is alweer voorbij; wat vliegt de tijd! Inmiddels hebben we definitief vaarwel gezegd tegen de (na)zomer, maar we zitten allerminst stil hier op de redactie. Oktober was zelfs de drukste maand van het jaar! Hieronder een beknopte samenvatting:


Eind november verschijnt de nieuwe Nederlandse Chick Flick Mannenharten, met onder andere de hunks Daan Schuurman en Barry Atsma. Chicklit.nl heeft de film al gezien en bezocht bovendien de persdag, waar we met een paar acteurs uit de film hebben mogen kletsen. We mogen er nog niks over verklappen, behalve dan dat de film erg leuk is! Houd de site dus goed in de gaten voor meer informatie!

 
Het regende deze maand persvoorstellingen; wat een leuke films komen er allemaal uit deze herfst! Geen tijd om je zorgen te maken over dat rotweer buiten, gewoon lekker je vrije dagen slijten in de bioscoop! Chicklit.nl bezocht onder andere About Time, Battle of the Year, Thanks for Sharing en What Maise Knew. Maar blijf de site ook in de gaten voor de recensies van Saving Mr. Banks, The Butler en Het Diner.
 


Natuurlijk draaide oktober niet alleen maar om films. Ook bezocht Chicklit.nl de boeklancering van Kalf, het tweede boek van Myrthe van der Meer. We spraken ook met Myrthe af in het pittoreske Geldermalsen voor een persoonlijk gesprekje. Lees het interview met Myrthe op Chicklit.nl.


 Ook het spannende boek Sluipweg van Ingrid Ooninx was een bezoekje aan de boeklancering tijdens het Nederlands Thriller Festival in Zoetermeer waard. Lees het interview met Ingrid op Chicklit.nl.


Tussen de drukte van deze maand door, verdienen de hardwerkende redactieleden ook wel eens een verzetje. Melissa en Jacky gingen daarom met de voetjes van de vloer tijdens het spetterende concert van Bruno Mars, op 15 oktober in de Ziggo Dome. “When I see your faaaccceee…” 


De inzendtermijn van de Mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd liep vorige maand ten einde en dus is de jury deze maand heel hard bezig met het beoordelen van de manuscripten. De vijf shortlist-kandidaten komen er niet zo makkelijk vanaf: zij moesten zichzelf – zenuwachtig als ze waren – met een overtuigende pitch presenteren tegenover de jury. En ze moesten ook een video voor de lezers thuis opnemen om hun stem te winnen. Bekijk hier een Behind the scenes-video van deze middag.
 

Nicolette Kluijver heeft haar eerste boek uitgebracht; Let’s talk about… Dit boek is niet alleen informatief, maar draagt ook nog eens bij aan STOP AIDS NOW! Om de release van het boek te vieren was er een presentatie in de YabYum – het beruchte Amsterdamse bordeel. Chicklit.nl was er natuurlijk bij.
Het verslag van deze lancering lees je hier.
 


Melissa sloot deze hectische maand af met een welverdiend uitstapje naar Disneyland Parijs. Als een kind zo blij was ze. En alsof dat nog niet genoeg was, vertrok ze linearecta ook nog “even” naar Londen voor een bliksembezoek aan haar optredende vriendin.
 
Met frisse moed treden we de maand november alweer in. Een maand met genoeg leuke dingen te doen. Stay tuned! 

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

  • 15 on screen koppels die elkaar haten in het echte leven

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 18x tijdreisfilms

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Recensie: Kil

Zoek in artikelen