Do It Yourself: Een echte 'Boekenplant'

Rond Sinterklaastijd wordt er altijd heel wat afgeknutseld! Zoek je naar inspiratie voor een creatieve surprise voor iemand of doe je niet meer aan surprises maar jeuken je vingers gewoon? Dan is deze boekenplant misschien wel een leuk idee. Want Sinterklaas of geen Sinterklaas: deze boekenplant is érg leuk om in je huis te hebben!


Benodigdheden:  
 Een oud boek
 Wat steentjes/kiezeltjes 
 Een stanleymes
 Een liniaal
 Een plastic zakje/stukje plastic
 Lijm
 Tape
 Schaar


Ready? Steady? Go! 
Om te beginnen sla je het boek dat je hebt uitgekozen open. Vervolgens bepaal je hoe groot je jouw eigen plantenbakje wilt maken en teken je dit af. Het hoeft niet per se een vierkant te zijn, je kan er ook voor kiezen om een rondje, een driehoek, een hartje of een totaal andere vorm te maken. Zorg er wel voor dat er genoeg ruimte aan de zijkanten van de pagina’s van het boek overblijft. Vervolgens kan je de vorm uitsnijden met een stanleymes (het beste is om hiervoor ook een liniaal te gebruiken) en de papierresten uit het boek verwijderen. Je kan zelf bepalen hoe diep je de plantenbak wilt hebben en dus door hoeveel pagina’s je heen wilt snijden (dat hangt ook van de door jou gekozen plantjes af). Zijn er wat sneetjes doorgedrukt in de pagina's eronder? Don't worry, je gooit er toch aarde overheen!


Plakken maar!
Vervolgens smeer je lijm aan de zijkanten van het gat dat je net uit het boek gesneden hebt en plak je het plastic zakje (of stuk plastic) erin. Dit plastic zorgt ervoor dat je het boek niet ruïneert op het moment dat je jouw plantje(s) water geeft. Vervolgens kan je met plakband de boel nog eens extra vastplakken (gewoon voor de zekerheid!).


Finishing touch
Tot slot komen de groene vingers van pas! Plaats de stenen/kiezels onderin je nieuwe plantenbakje en strooi hier wat aarde overheen. Daarna kunnen de plantjes erin. Welke plant je kiest maakt eigenlijk niet uit, het gaat erom dat het past en dat jij het leuk vindt. Als je ruimte in je plantenbak over hebt kan je deze opvullen met aarde. Verder kan je jouw plantje aankleden met wat decoratieve stenen of mos. Op deze manier zie je de aarde niet meer en dat kan er soms wat gezelliger uitzien. Doe vervolgens een stap naar achter en tádá; je plantenbakje is klaar!


Bron: hastudia.blogspot.nl

Ga jij je eigen Boekenplant maken?

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

  • YA vervolg delen in 2023

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen