5x Things to do voor een ultieme kerststemming!

Ja, het is echt waar: Kerstmis staat al bijna voor de deur! En hoewel de straten al versierd zijn met lampjes en de kerstmuziek je in de winkels om de oren vliegt, ben jij nog helemaal niet in een kerststemming. Hellup! Chicklit.nl creëerde voor jou een to-do lijst, waarmee je jezelf in anderhalve week tijd gegarandeerd weet klaar te stomen voor het gezelligste feestje van het jaar. Enjoy the Holidays!

1. Bezoek een kerstmarkt 
Wat is er nu beter om in kerststemming te kopen, dan het struinen over een heuse kerstmarkt? Kerstprullaria in overvloed, heerlijke hapjes en natuurlijk kan een warm glas gluhwein niet ontbreken! Je kunt voor een leuke kerstmarkt naar onze oosterburen afreizen, maar ook ons eigen land kent tal van leuke markten. Voor een compleet overzicht van alle Nederlandse kerstmarkten kun je hier terecht. Dus waar wacht je nog op: trommel je al vriendinnen op voor een leuk dagje kerstvoorpret!

2. Breng de kerst in huis
Zonder kerstsfeer in huis natuurlijk geen kerststemming! En dus schaf je een aantal leuke kerst cd’s aan en laat je de gezellige kerstdeuntjes je woonkamer vullen met happiness en gezelligheid. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat: en dus geef je jouw huis een kerstmetamorfose. Ben je de standaard kerstboom die je jaar in jaar uit van de zolder sleept zat? Kijk dan eens op Pinterest voor originele kerstdecoraties en laat jouw crea bea kant zien. 

Bron: Shutterstock

3. Trek je schaatsen aan
Schaatsen zorgt voor een instant winters gevoel. De kou die je wangen streelt, heerlijk! Maar de sloten zijn (op af en toe een heel dun laagje ijs na) nog lang en breed niet schaatsproof. No worries! De meeste grote steden kennen tegenwoordig een indoor schaatsbaan en dus kun je ook nu al deze leuke winterse activiteit bedrijven. En na zo’n leuk, maar actief middagje heb je zeker weten een warme chocomel met slagroom verdiend! Kijk hier voor een overzicht van overdekte schaatsbanen in Nederland.

4. Geef jezelf een sparkly make-over
Zoek je nog een excuus om ‘legaal’ te mogen shoppen? Dan is dit jouw kans! Bij een kerststemming hoort tenslotte een perfecte kerstoutfit en dus struin jij het internet en de winkels af voor dé ultieme feestjurk. Daarnaast kan je kapsel ook wel een party update gebruiken en is een bezoekje aan de kapper dus geen overbodige luxe. Reserveer wel even van tevoren, want je bent vast niet de enige die deze tijd van het jaar besluit jouw favoriete kapsalon te bezoeken. Tot slot mag je jezelf ook wel een beetje laten verwennen, met een bezoek aan de schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld of een heerlijk dagje in de spa. Zo ga jij helemaal zen de feestdagen in! 

5. Bezoek een kerstvoorstelling
Weet je waarvan je helemáál in kerststemming komt? Een kerstvoorstelling! Volg de Amerikaanse traditie en ga dit jaar met familie of vriendinnen naar een uitvoering van De Notenkraker (21-22 december, Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam). Hou je niet zo van dans of toneel? Een kerstfilm doet het ook altijd goed. Ga bijvoorbeeld naar de Nederlandse film Mannenharten in de bioscoop of duik met een kop thee, een plaid en een groep vriendinnen voor de buis met één van deze holiday films.

Wat doe jij ervoor om in een ultieme kerststemming te komen?

Nieuwste artikelen

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

  • De beste aankomende films van 2021 en 2022

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

Zoek in artikelen