Oud & Nieuw-drankjes!

5….4…3….2….1…. Happy New Year!!! Bubbels! Wat drink jij met oud & nieuw? Ik moet eerlijk bekennen… ik hou niet zo van champagne. Er zit naar mijn smaak te veel prik in en ik krijg het altijd een beetje moeilijk weg. Om twaalf uur wil ik best een glaasje… maar wat drink je de rest van de avond? Drie feestelijke drankjes!

Bellini
Als je dan toch champagne in huis hebt, dan kun je er maar beter iets lekkers mee maken! Wat dacht je van Bellini’s? Wat heb je nodig? Champagne, prosecco of een andere bubbelwijn en perziken uit blik. Hak de perziken in stukjes en pureer ze met een vork of in de blender. Schep een paar theelepels perzikenmoes in een champagneglas of martiniglas. Gebruik ongeveer 1 perzik per glas. Giet er champagne bij en roer door elkaar. Proost!


Frambozenprosecco
Dit drankje heb ik afgekeken van een goede vriendin van mij, die dit vaak als welkomstdrankje serveert. Het enige dat je hoeft te doen is een scheutje frambozenlimonadesiroop en een paar verse frambozen toevoegen aan een glas met champagne of prosecco. Lekker en superfeestelijk!


Cocktail met cranberrysap en Amaretto
Wil je nog even in kerstsferen blijven, maak dan deze friszoete cocktail. Ik dronk dit op een bijeenkomst van kerstwebsite Christmaholic.nl en het was lekker! Het kan natuurlijk ook prima na de kerst gedronken worden. Wat heb je nodig? Amaretto, cranberrysap, Spa Rood, limoen en limoensap, suiker, ijsklontjes en water.
 
Maak een mooi suikerrandje om de glazen door de rand van de glazen nat te maken en daarna in suiker te dippen. Snijd dikke partjes limoen en maak deze vast aan de rand van de glazen.
 
Ga dan aan de slag met je cocktailshaker en meng 1 deel Amaretto met 1,5 deel cranberrysap en 1,5 deel Spa Rood en een schep ijsklontjes.  Doe er naar smaak nog een scheutje limoensap bij en shake alles door elkaar. Giet zonder de ijsklontjes in de glazen. 

Ik wens jullie fijne feestdagen en alvast een geweldig 2014 met veel culinaire hoogstandjes!

Bron thumbnail: Shutterstock.com

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • Shoptip: 10x party proof jurken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

Zoek in artikelen