De boekenkast van Judith van Pel

Deze keer nemen we een kijkje in de boekenkast van Judith van Pel (29). Naast het voorlezen van haar zoontje, leest zij zelf ook zo vaak mogelijk. Omdat zij in de bibliotheek werkt én haar eigen boekenblog heeft, krijgt zij hier gelukkig genoeg mogelijkheid toe. Chicklit.nl besloot eens een kijkje te nemen in de boekenkast van ‘Biebmiepje’.

Als kind werd Judith veel voorgelezen. Door de rode sprookjesboeken met cassettebandjes kon zij al gauw zelf lezen. De liefde voor lezen is haar met de paplepel ingegoten, want haar oma en moeder waren vroeger ook boekengek. Zelf heeft zij altijd een grote verzameling boeken gehad. Om die traditie in stand te houden, leest zij haar (peuter)zoontje elke dag voor en hoopt zo dat zijn liefde voor lezen ook zal ontstaan.


Guilty Pleasure
Ik heb eigenlijk nooit geteld hoeveel boeken ik heb, maar ik denk ongeveer duizend. Daarvan moet ik er denk ik nog 50 lezen. Ik heb ze gemarkeerd met gekleurde briefjes zodat ik een duidelijk overzicht heb. Ik recenseer ook boeken en die gaan natuurlijk altijd voor. Daarnaast heb ik nog een verzameling Bouquetreeks-boekjes (Ja, ik weet het, maar dat is echt mijn guilty pleasure). Daar heb ik er bijna 2500(!!) van. Ze stonden altijd op plankjes op de zolder, maar in verband met een verbouwing moest ik ze in verhuisdozen opbergen.

Verslaafd aan lezen
Ik ben een echte boekenwurm, ik lees het liefst elke dag. De ene dag lukt dat wat beter dan de andere. Ik werk al jaren bij de bibliotheek. Ik werk daar nieuwe materialen in, dus ik viel echt met mijn neus in de boter. Bijna een jaar geleden ben ik mijn eigen boekenblog ‘Biebmiepje’ begonnen om mijn liefde voor lezen te kunnen delen. Ik voel me de koning te rijk met alle recensieboeken die ik voor mijn blog mag lezen. Ik heb wel een e-reader, maar die gebruik ik eigenlijk alleen maar voor het recenseren van e-books. Heel soms ook als we op vliegvakantie gaan, maar ik heb toch het liefst een ‘echt’ boek van papier.

Het beste van eigen bodem
Het liefste lees ik thrillers, maar door mijn blog (en de recensieboeken) ben ik weer gaan inzien hoe lekker het is om ook (erotische) romans en chicklits te lezen. Ook heb ik door mijn blog weer helemaal de Nederlandstalige auteurs herontdekt. Veel verder dan Simone van der Vlugt en Esther Verhoef kwam ik niet omdat ik zoveel Amerikaanse en Engelse thrillers las, maar nu ‘verdeel’ ik mijn aandacht wat meer. Van Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Gillian King, Karin Slaughter en Dan Brown koop ik het nieuwste boek meteen, daar ben ik groot fan van.


Orde!
Ik heb mijn boeken netjes op alfabet staan en maak onderscheid tussen volwassen, jeugd en informatief. Die laatste is dan weer helemaal in thema’s opgesplitst. De reisgidsen zijn helaas door ruimtegebrek naar zolder verbannen en de baby- en prentenboekjes staan op de kinderkamers. Ik heb zoveel boeken dat ik niet altijd precies weet welke ik al heb en welke ik nog moet hebben. Ik heb dus een Excel-bestand met daarin de boeken die mijn man en ik al hebben.

Lekker aan het lezen
Het laatste boek dat ik gelezen heb is Nachtmerries van Sharon Bolton. Dat is een thriller over een agente die undercover gaat op de campus van de universiteit van Cambridge om te achterhalen waarom er zoveel zelfmoorden plaatsvinden onder studenten. Ze raakt zelf verstrikt in het huiveringwekkende spel wat er gespeeld wordt. Momenteel lees ik het vooruitlees-exemplaar van de thriller Ik ben Pelgrim van Terry Hayes, ik doe mee aan de blogtournee van dit boek in februari. Maar echt een handig boek om in bed te lezen is het niet; het is mega dik en zwaar!

Zuinigheid met vlijt
Ik ben onwijs zuinig op mijn boeken, als iemand een boek van mij wil lenen dan krijgen ze altijd een hele gebruiksaanwijzing mee: niet openvouwen, niet platleggen, geen ezelsoren, geen vlekken. Meestal houden ze het dan al voor gezien. Mijn moeder leest - gelukkig - op dezelfde manier, dus wij kunnen wel boeken van elkaar lenen en lezen. Ik heb mijn boeken altijd netjes in de kast staan, op één lijn en op alfabetische volgorde. Ik hoop dan ook dat er altijd papieren boeken zullen blijven bestaan. Niets heerlijker dan de complete leeservaring; vasthouden, doorbladeren en ruiken! 
 


Ben jij een echte boekenwurm en wil jij ook met jouw boekenkast op Chicklit.nl komen te staan? Geef je dan nu op voor de rubriek: Mijn boekenkast! Stuur een korte omschrijving van jezelf en een foto van jezelf met je boekenkast naar info@chicklit.nl (o.v.v. mijn boekenkast). Vermeld in de mail ook je naam, leeftijd en telefoonnummer.  

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • De beste zomerboeken in 2021

Zoek in artikelen