De boekenkast van Laura

Neem een kijkje in de boekenkast van Laura (14): een echte boekenwurm. Volgens Laura is een dag niet gelezen, een dag niet geleefd. In groep 6 las ze maar liefst 60 boeken! Ze krijgt er een soort kick van.   
Lezen geeft een kick
Mijn ouders lezen veel en ik denk dat ik dat wel een beetje heb overgenomen. Vroeger ben ik heel vaak voorgelezen. Ik werd daardoor zelf ook een fanatieke lezer. Boeken lezen geeft mij een soort kick. In groep 6 heb ik maar liefst 60 boeken gelezen. Mijn schoolwerk wilde ik altijd snel afhebben, zodat ik kon gaan lezen. Het boek Matilda herinnert mij aan hoe ik vroeger was.
 
Tegenwoordig lees ik wel wat minder. Ik heb het redelijk druk op school, waardoor ik geen tijd heb uren achter elkaar te lezen. In het weekend heb ik gelukkig veel meer tijd. Maar een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd, vind ik.
 
Lezen is niet stom!
Lezen is het echt het leukste in mijn leven. Ik kan me echt geen leven zonder boeken voorstellen. Ik vind het dan ook jammer dat veel klasgenoten lezen iets stoms vinden. Ze vinden het teveel moeite om een boek te lezen, als je ook een film kan zien. Films zijn ook mooi, maar ik lees liever een boek. Ik vind het ook leuk om over boeken te schrijven op mijn eigen boekenblog www.laurasbookjournal.wordpress.com. Daarnaast schrijf ik ook blogs voor de Jonge Jury.
 
Biepmiepje
Ik heb zelf niet zoveel boeken in mijn kast staan; ik leen de meeste boeken uit de bibliotheek. Het is een soort verslaving geworden: ik kom altijd met meer boeken thuis dat ik van tevoren had bedacht. Ik kan me dan gewoonweg niet beheersen.
 
Ik heb vooral boeken die ik een keer gratis heb gekregen of gekocht op de vrijmarkt. Verder staat er mijn dagboek (waar ik nooit in schrijf) en wat kinderboeken uit mijn moeders jeugd, waaronder een hele collectie Pinkeltje-boeken. Ik sorteer ze op alfabetische volgorde. Erg makkelijk als je snel een boek wilt vinden. Ik heb een tijdje in een bibliotheek gewerkt, dus op alfabet zetten kan ik razendsnel.
 
Gek op Young Adult
Ik lees graag Young Adults. Ik kon bijvoorbeeld niet wachten totdat deel 3 van The Chemical Garden uitkwam! Verder ben ik gek op de spannende boeken van Helen Vreeswijk. Al haar boeken heb ik gelezen en ik kan er geen genoeg van krijgen! Op dit moment lees ik o.a. Moordjaar; echt een spannend boek. Een aanrader!

Nieuwste artikelen

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

  • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

  • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

  • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Young Adult top-5: september

  • 9 genieën in boeken

Zoek in artikelen