Do It Yourself: Een unieke bedwand van boeken

Ben jij een echte boekenfreak en wil je dat terug laten komen in je interieur? Dan is deze boekenwand achter je bed vast iets voor jou! Deze muurdecoratie is zo in elkaar gezet, het enige wat je nodig hebt is een houten plaat, spijkers, dubbelzijdig tape en natuurlijk... boeken! Lees snel verder hoe je deze unieke wand moet maken. Om te beginnen ga je eerst gezellig een dagje op stap. Bezoek tweedehands boekwinkeltjes in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht en ga op zoek naar een stapel oude boeken om te gebruiken. Want je eigen collectie prijkt immers al fantastisch in je boekenkast en het zou zonde zijn om die achter je bed te spijkeren. Zoek vooral naar hardcover boeken die zoveel mogelijk van hetzelfde formaat zijn. Dat maakt het straks makkelijker om te positioneren. 

Ga op de terugweg ook even langs de bouwmarkt en haal daar een houten plaat. Laat deze op maat zagen naar gelang de breedte van jouw bed en de hoogte zoals je hem wilt hebben.


 
Eenmaal thuis positioneer je de houten plaat achter je bed, zodat je kunt markeren tot welke hoogte je matras komt. Zodoende weet je straks waar je boeken moeten beginnen. Leg vervolgens de plaat op de grond en bekijk hoe je het beste je boeken kunt positioneren. Gebruik per rij zoveel mogelijk boeken van dezelfde hoogte. Eenmaal de boeken in elkaar gepuzzeld, nummer je de boeken op de houten plaat, zodat je straks nog weet welk boek waar moet komen te hangen. 

Je kunt nu beginnen met het vastspijkeren van de boeken. Laat een paar pagina's los, zodat je niet tegen die spijkers hoeft aan de te kijken, als de plaat eenmaal achter je bed hangt. Zorg dat alle boeken stevig vast hangen. Gebruik, voor extra versteviging, eventueel ook wat bisonkit om de covers van de boeken tegen de plaat aan te plakken. 

Als alle boeken goed vastzitten, kun je de wand achter je bed plaatsen. Bevestig deze aan de muur met stevige schroeven. Als je niet zo handig bent met een boormachine, is het handig om je man/vriend/vader/broer/buurman even om hulp te vragen. 
 
Nu alles op z'n plek zit, kun je de bovenste pagina's van de boeken vastzetten. Gebruik hiervoor dubbelzijdige tape of wat lijm. Om de illusie van opengeslagen boeken te creeëren kun je ook wat speels omgaan met het vastzetten van de pagina's. Zorg in elk geval wel dat je de onderste rij boeken zo strak mogelijk vastplakt, want anders raakt dat mogelijk in de knoei met je kussens. 


 
Et voila: jouw unieke boekenwand is helemaal klaar. Slaap lekker! 

Bron: www.designeverydayblog.com

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen