10x Leuke uitstapjes voor moederdag!

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het alweer tijd om je moeder te verwennen. Komende zondag is het namelijk Moederdag. Denk je nu: 'Shit, ik heb nog helemaal niets gekocht!' No worries! Maak een tegoedbon voor een gezellig dagje op stap. Inspiratie nodig?


High Tea 
Neem je moeder mee voor een gezellige high tea! Lekker theeleuten en je ondertussen helemaal volproppen met overheerlijke hapjes (niet alleen voor je moeder een feest!). Een iets minder groot budget? Hang zelf de keukenprinses uit en maak een high tea voor jullie tweetjes bij jezelf of je moeder thuis. Net zo gezellig en lekker! 

Mani/Pedi 
Boek een manicure en/of een pedicure voor jou en je moeder en laat je heerlijk verwennen. 


Workshop bonbons maken
Neem je moeder mee voor een workshop bonbons maken! Hartstikke gezellig en... lekker! Geen geld voor een workshop? Probeer dan of je thuis aan de slag kunt gaan. 

Maak een taart
Ook leuk: taarten maken! Hier bestaan ook hele leuke workshops voor. Maar goedkoper kan het ook: zoek een leuk recept op internet en maak hem samen met je moeder. Is je moeder niet zo'n bakfan, maak dan de taart voor haar en eet hem samen op onder het genot van een kopje thee. 

 

Wellnessdagje 
Is jouw moeder altijd bezig? Heeft ze een drukke baan en is ze heel de dag aan het rennen en vliegen? Dan kan ze wel wat ontspanning gebruiken! Neem haar lekker een dagje mee naar een wellnessresort. Heel de dag verwend worden en gegarandeerd relaxen! 

Een dagje citytrippen 
Hang de toerist uit en neem je moeder mee naar een stad waar jullie beiden nog nooit geweest zijn. Lekker winkeltjes ontdekken, theetje drinken en nieuwe dingen zien. Heb je een iets groter budget? Dan kun je er misschien zelfs een nachtje aan vastplakken. Check budget websites om goede acties in de gaten te houden! 


Uitwaaien op het strand 
Ga voor een dagje uitwaaien op het strand. Heerlijk, die frisse zeelucht! Tussendoor eten jullie een lekker stuk taart en drinken jullie een lekkere kop koffie of thee bij een fijne strandtent. Heerlijk!

Ontbijt op bed 
Het is misschien een beetje afgezaagd, maar een ontbijtje op bed valt bij moeders altijd in de smaak. Zelf heeft ze waarschijnlijk weinig tijd om een uitgebreid ontbijt voor zichzelf te maken, dus is het extra leuk als jij het voor haar doet. 


Moederdag Rondvaart 
Op moederdag organiseren verschillende rederijen moederdagbrunches op een rondvaartboot. Dan brunch je dus, terwijl je met een boot over het water gaat en langs allerlei leuke plekken vaart. Je hebt dit soort brunches overal in Nederland: in Den Haag en Amsterdam, maar ook buiten de grote steden. Op zoek naar een rondvaart bij jou in de buurt? Google is your best friend! 

Dagje (Rijks)museum 
Doe cultureel verantwoord en neem je moeder mee naar een museum. Vorig jaar (her)opende het Rijksmuseum na een aantal jaren van renovatie, wat echt een aanrader is! Maar misschien zit er bij jou in de buurt ook wel een heel mooi museum waar jullie nog nooit geweest zijn. 

Heb jij nog leuke ideeën om samen met je moeder te doen?

 

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Moederdag boeken top 6

  • You Again

  • Young Adult top-5: november

Zoek in artikelen