Vraag het Juffrouw Holle: Hoe weet je het verschil tussen een kikker en een Prins?

Elke maand leggen schrijfsters en vriendinnen Fleur en Karima een probleem voor aan goeroe Juffrouw Holle, rockchick turned biologisch boerin, die altijd raad weet. Probleem: Verlies je jezelf ook altijd in een relatie met de verkeerde vent? Hoe weet je het verschil tussen een kikker en een Prins? 
 
Lieve Juffrouw Holle, 
 
Het is niet zo stoer om te zeggen misschien, maar ik ben toe aan een relatie. De afgelopen jaren heb ik genoeg gefeest en gesjansd voor de rest van mijn leven. Nu is het tijd voor de next level boyfriend. Samen op wielrenvakantie in Frankrijk, en in de toekomst wellicht een middag Bugaboo's uitzoeken in het Babypark. 
 
Om het proces te versnellen, ben ik sinds kort aan het internetdaten via een site met gelijkgestemde types. Ik heb vaak een match. Maar elke keer beland ik in hetzelfde gedonder. Ik ontmoet via de site een leuke kerel. Hij heeft de juiste babbel, een knappe kop, interessant werk, de juiste schoenen. Het hele plaatje dus. Hij lijkt mij net zo leuk te vinden, want na de kennismaking smeult mijn Iphone van de inkomende whatsappjes. De beste man heeft het helemaal bedacht: hij moet en zal me krijgen. De eerste dates zijn geweldig en ik begin (elke keer weer) te denken: is dit hem dan? Tot hij in maand twee van onze date-marathon opeens een stuk minder van zich laat horen. De appjes van de man in kwestie nemen af in frequentie en toon. Van spannende sambal naar de smakeloosheid van een bloemkoolpapje, zeg maar. In paniek ga ik me dan in allerlei bochten wringen. Uren ben ik zijn berichten aan het analyseren, en berichtjes terug aan het draften. Wat is er opeens veranderd?
Na drie maanden komt de aap uit de mouw. Hij is of, al met iemand anders bezig ("en wil onderzoeken of dat wat kan worden") of, hij is "nog niet op een punt in zijn leven waar hij klaar is voor een echte relatie". Bullshit. Ik was gewoon een scharrelhapje tussendoor. Als ik dat van te voren had geweten had ik me niet drie maanden lang opengesteld voor een mogelijke relatie! Elke keer als het gebeurt is mijn hart opnieuw een beetje gebroken. Hoe voorkom ik dat ik weer een kikker kus? Hoe herken ik mijn Prins op het witte paard?
 
Dank, 
Amfibien-hater

 
Lieve kikkerkusser,
 
Een geweldige vraag. Een die me de laatste tijd erg vaak wordt gesteld. Ik heb zelf een hoop verschrikkelijke kikkers in mijn leven moeten zoenen voor ik erachter kwam dat mijn eigen Prins een grijsgeelgevlekte kater met de naam Montycoat is. Maar dat ben ik.
Voordat ik antwoord op je vraag geef wil ik het even hebben over De Lijst. Ieder van ons heeft stiekem De Lijst in zijn of haar hoofd. De Lijst is een opsomming van eisen waar een potentiele prins of prinses aan moet voldoen. De Lijst kan voor de hand liggende eisen bevatten: zoals: Geen playstation verslaving a.u.b.,  Niet woonachtig bij zijn moeder, Graag nog in bezit van zijn eigen gebit. Allemaal logisch.
Maar soms gaat De Lijst wat ver: zo moet hij ambitieus zijn, veel geld verdienen, maar spontaan genoeg zijn om op woensdagochtend te spijbelen van werk en je een croissantje op bed te brengen. Oh ja, en een wasbord a.u.b., maar dat moet er dan wel van nature zitten, want een sportschooljunkie is ongezellig. Pffff... En vaak is degene met zo'n wensenslijst zelf heus niet de perfecte combinatie van Doutzen Kroes en Neelie Kroes. 
Wat ik probeer te zeggen is, dat als je vasthoudt aan zulke eisen, je net zo goed een duikactie naar de juwelenketting van Rose in Titanic kan starten. Die ga je ook nooit vinden. 
Een prins is geen pizza die je kan samenstellen en bestellen ('laat de champignons maar achterwege'). Het is een kwestie van regelmatig daten, en soms wat kikkers kussen. Je weet dat je hem gevonden hebt als het je  geen moeite kost om bij hem te zijn. Als je niet eindeloos hoeft na te denken over het What's appje wat je nu weer moet sturen. Als je gewoon je flauwe zelf kan zijn. Niet een leukere, knappere, slimmere, hippere, meer gestroomlijnde versie. Nee, gewoon jij. Daarom moet je eerst accepteren dat jij ook niet aan De Lijst voldoet. En dat dat ok is. Want belangrijker nog dan de Prins op het witte paard vinden, is de prinses in jezelf herkennen.
 
Liefs, 
Juffrouw HolleJuffrouw Holle wordt gevormd door de schrijvers Fleur Brockhus en Karima O'Flynn. De twee vonden elkaar tijdens de rechtenstudie en vormden een hechte vriendschap. Beiden gingen aan de slag bij een groot internationaal advocatenkantoor. Daar raakte Fleur geïnspireerd tot het schrijven van haar debuutroman De Urenfabriek. Karima is één van de schrijvers achter Zo Zuidas, een insiderblog over het leven op de Zuidas, en de roman Project Dromenland. Fleur woont in Dubai. Karima in Londen. Juffrouw Holle is het resultaat van hun vriendschap.

Juffrouw Holle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Juffrouw Holle is een mysterieuze vrouw die woont op haar biologische boerderij. Ze houdt van rust, reinheid en regelmaat. Elk jaar ontvangt Juffrouw Holle twee ongedurige jonge vrouwen op haar boerderij en brengt ze op onorthodoxe wijze weer op het juiste pad. Olivia is een partyprinses en een ambitieuze journaliste. Helaas zit ze al drie jaar weg te kwijnen op de redactie van de Borduurbode met haar megalomane baas Griselda. De schuchtere, perfectionistische Rikka ziet het leven als een lange lijst met taken die ze moet afvinken. Ruimte voor grenzen is er niet. Laat staan tijd voor gevoelens. Die zijn alleen maar lastig. Juffrouw Holle neemt Olivia en Rikka onder haar hoede. Op de boerderij worden de kussens eens flink opgeschud, tot de veren in het rond dansen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

Zoek in artikelen