Recept: Boeken van witte chocolade en fruitleer

De perfecte combinatie: boeken en eten! Deze schattige boekjes gemaakt van witte chocolade en fruitleer zijn niet alleen mooi, maar ook lekker!

Ingrediënten
- 8 gram witte chocolade of witte candy melts
- 1/4 kop honing
- 12 reepjes van fruitleer (het liefst kers, aardbei en framboos)
- poedersuiker

Bereidingswijze
Smelt de witte chocolade in een magnetron. Zet de chocolade er 25 seconden in, daarna moet je goed roeren. Herhaal dit totdat de chocolade goed gesmolten is. Laat de chocolade afkoelen tot ongeveer 30 graden (dit meet je met een thermometer) en blijf nog steeds regelmatig roeren. Als je de honing toevoegt als de chocolade nog te warm is, wordt het namelijk een puinhoop. Giet dan de honing erbij en roer totdat de honing goed is opgenomen. Het mengsel kan snel dik worden, dus neem ook goed de bodem mee. Schenk het mengsel uit op een aanrechtblad en kneed het totdat het glanzend en glad is.

Rol daarna met een deegroller met poedersuiker over het mengsel. Rol het ongeveer 3/8 dik. Gebruik daarna een liniaal of pizzaroller om er stukjes uit te snijden. Probeer om er 12 gelijke rechthoeken van te maken. Haal daarna het fruitleer uit de verpakking en zet ze met de kleverige kant naar boven op de snijplank. Snijd de dikke hoeken er van af. Leg een rechthoek van witte chocolade op de rechterzijde van elke strip fruitleer. Als het fruitleer niet genoeg plakt kun je een beetje honing gebruiken. Vouw daarna de andere zijde om de chocola heen. Om er voor te zorgen dat ze goed blijven zitten, kun je er plastic omheen doen, er iets zwaars op leggen en ze een uurtje laten staan. 

Klaar! Om ze mooi te serveren kun je ze op een houten snijplank of een dienblad zetten. Als je ze wilt bewaren moet je ze in een luchtdichte verpakking houden. Zet ze niet in de koelkast, want dan zal het fruitleer uitdrogen en verharden. Ze zijn ongeveer een week houdbaar. Superleuk om van te genieten tijdens het lezen van je favoriete boek of leuk voor tijdens een feestje of boekpresentatie.

Eet smakelijk!


Bron: www.hungryhappenings.com 

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen