Serieverslaving? Dit zijn de tekenen

Binge-watching is hot! Bij velen is series kijken niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Maar ben je niet een beetje verslaafd aan het worden als je in één dag een heel seizoen hebt gekeken? Kijk snel of jij jezelf herkent in deze 10 kenmerken!

1. Je kijkt zonder problemen een heel seizoen in één dag. Het liefst zou je gelijk weer verder gaan met het volgende seizoen (en soms doe je dat ook).

2. Je kijkt meerdere series door elkaar. Bij sommige series moet je namelijk een week wachten tot je een nieuwe aflevering kunt kijken en bij andere series zijn er nog genoeg afleveringen waar je je voorlopig mee kan vermaken. Gelukkig vind je het juist leuk om verschillende series af te wisselen.

3. Je volgt al genoeg series, maar als je daarmee klaar bent, weet je al welke series je nog meer wil gaan volgen. 

4. Je hebt niet altijd het geduld om te wachten tot de afleveringen op Netflix staan. Je streamt ze van het internet en vindt het geen probleem om 's nachts op te blijven totdat er een nieuwe aflevering is. 

5. Je kan op ieder moment van de dag afleveringen kijken. Waarom zou je alleen kijken voordat je naar bed gaat? Je vindt het ook heerlijk om 's ochtends, tijdens de lunch/avondeten of tijdens je studybreak een aflevering te kijken.

6. Je houdt lijstjes bij met welke series je al hebt gekeken en welke series je nog wil gaan volgen.

7. Je bevindt je zo vaak in de wereld van je serie dat je telkens even moet wennen aan de bewoonde wereld. Als je de hele dag in bed hebt gebingewatched, is het even wennen om aan het einde van de dag weer buiten te komen. 

8. Je vindt het geweldig als je erachter komt dat iemand die je kent dezelfde serie volgt als jij. Jullie kunnen hier dan ook uren over praten!

9. Je zoekt echt alles op over je favoriete serie en volgt alle acteurs op Instagram.

10. Je hebt een abonnement op alle streamingdiensten die er zijn. Elke streamingdienst heeft natuurlijk andere series! 

 

En kan jij je vinden in deze serieverslaving tekenen? Wissel dan je serieverslaving eens af met het lezen van een goed boek! Maar pas op! Dit kan net zo verslavend zijn.

Herken jij jezelf in bovenstaande kenmerken?

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen