Zo krijg je meer volgers op Instagram

Instagram is bij de meeste mensen niet meer weg te denken uit hun leven. Dansen op een festival? Koffie drinken in een hip koffietentje? Alles wordt gedeeld. It-girl Negin Mirsalehi verdiend zelfs geld met haar Instagram account. Wij vertellen in acht stappen hoe jouw Instagram account net zo succesvol wordt.
 
1. Een thema
 
De meeste succesvolle Instagram accounts houden zich aan een thema. Bijvoorbeeld @Yoga_Girl plaatst alleen maar yoga foto’s en @Ihavethisthingwithfloors maakt alleen maar foto’s van mooie vloeren. Bedenk iets wat je zelf leuk vindt. Plaats bijvoorbeeld alleen maar foto’s van lekker eten of foto’s van je outfits. Houd jezelf aan je thema en wijk er niet van af. 
 
 
2. Een geweldige content
 
Een geweldige content zorgt voor veel foto’s. Steek moeite en tijd in het maken van je foto’s. Een foto van een goede kwaliteit krijgt natuurlijk veel meer likes dan een snelle rommelige foto. Zorg dat je foto helder, duidelijk en strak is. Maak meer foto’s dan één foto en stop niet tot je de perfecte foto hebt. 
 
3. Vertel een verhaal in je onderschrift
 
Na het maken van je foto en een filtertje kan de foto online worden geplaatst.. Of toch niet? Maak je volgers extra geïnteresseerd om een verhaal in het onderschrift te plaatsen. Vertel het verhaal achter je foto of waarom en waar je de foto hebt genomen. Bijvoorbeeld @Humansofny maken portret foto’s van mensen in New York en zetten in het onderschrift wat er in hun hoofd omgaat. Op dit moment heeft Humans of New York maar liefst 3,9 m volgers. 
 
 
4. Houd je aan een schema
 
Het is handig als je volgers weten wanneer ze een nieuwe foto van je kunnen verwachten. Het staat raar voor je volgers als je de ene keer één keer per week iets plaatst en de andere keer meerdere keren op een dag. Bedenk een dag, tijdstip en een maximaal aantal foto’s dat je plaatst. Pas op dat je niet teveel foto’s plaatst op een dag, want hierdoor verlies je volgers. 
 
5. Houd je bezig met je volgers
 
Zorg voor interactie met je volgers. Volg eens een keer iemand terug of like iets terug als iemand vaak je foto’s liked. Als iemand een aardige reactie plaatst onder je foto is het leuk als je ze een keer bedankt. Je kunt bijvoorbeeld ook een keer een vraag aan je volgers stellen in het onderschrift. Wat je niet moet doen is mensen spammen door onder elke foto te zetten: like for like? Of bekijk mijn pagina. 
 
 
6. Maak gebruik van hashtags, maar niet teveel hastags
 
Hashtags zorgen voor meer views. Het lijkt de ideale manier om veel volgers te krijgen, maar dat is het niet. Op hashtags komen vaak nep accounts af en mensen vinden het vaak onprofessioneel staan. Plaats dus één tot vijf relevante hashtags en niet: #instalove #instafood #heaven #yummy #lovefood #fun #happy #likeforlike #instalike #followforfollow etc.  
 
7. Hashtags van je eigen merk
 
Heb je een Instagram account voor je eigen blog? Plaats dan de naam van je blog in een hashtag. Op deze manier krijg je én meer volgers en meer mensen die jou merk kennen. Het zelfde geld als je een kledingmerk hebt of bijvoorbeeld een eigen winkel.
 
 
8. Gebruik de ‘personen ontdekken’ tool
 
Onder het kopje ‘personen ontdekken’ vind je toffe Instagram accounts die je nog niet kent en zijn gebaseerd op dingen die je leuk vindt. Op deze manier vind je leuke nieuwe accounts. Als je veel reacties of likes op je foto krijgt komt jou foto er misschien ook wel tussen. 
 
Hoeveel Instagram volgers hebben jullie?
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

  • Cumulus - Neal Shusterman

  • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

  • De meestervervalser - Annemarie Jongbloed

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Young Adult top-5: september

  • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

Zoek in artikelen