Waarom de dood van Dobby in Harry Potter zo treurig is...

Als echte Harry Potter fan ben je het er waarschijnlijk ongetwijfeld mee eens dat de meest treurige dood die van Harry's geliefde Hedwig en de dood van Sirius Zwarts was. Deze momenten staan hoog op de ranglijst van rake momenten. Maar er is er eentje die onterecht op de achtergrond verdwijnt, de dood van Dobby...

Laten we het moment er eerst nog even bij pakken. Dobby was in het begin een irritant klein wezentje dat leek alle plannen te dwarsbomen en het leven van Harry alleen maar te willen verpesten. Dat leek zo, weten wij nu natuurlijk. Eigenlijk was Dobby stiekem fan van Harry en wilde hij hem beschermen tegen de gevaren op Zweinstein. Hij werd vroeger misbruikt als slaaf en een elf zonder meester. Harry helpt Dobby zijn leven te beteren, hij bezorgt hem een baan en geeft hem regelmatig cadeautjes. Harry en Dobby zijn echt vrienden. Zo is het Dobby degene die ervoor zorgde dat Harry Malfoy kon bespieden. Uiteindelijk betaalde hij de hoogste prijs: Dobby beschermde Harry, Ron en Hermelien door het mes op te vangen dat Bellatrix naar hen toe gooide, hij stierf hierdoor.


playbuzz.com

Maar waarom is dit nou treuriger dan de dood van Sirius Zwarts bijvoorbeeld? Heel kort gezegd is het het verschil in de band met Harry. Sirius en Harry zaten gedurende het verhaal echt totaal niet op èèn lijn. Sirius wilde alleen zijn beste vriend James terug, dat kon Harry niet voor hem betekenen. Harry beschouwde hem als familie nadat hij achter de waarheid kwam, maar dat gelukkige moment was maar van korte duur. Sirius werd vermoord door Bellatrix. De band met Sirius is dus nooit echt tot uiting gekomen. Alle ingrediënten voor een goede vriendschap waren aanwezig, maar het heeft nooit gewerkt.

Dit is dus waarom de dood van Dobby juist zo treurig is. Hij en Harry hadden wel een band! Een echt vriendschap, onvoorwaardelijk voor elkaar opkomen. De dood van Dobby is daarom volgens ons de op èèn na verdrietigste dood in de zeven delen van de Harry Potter reeks.


ew.com

Wat vind jij de treurigste Harry Potter dood?

Lees ook:

Wat deze Potterheads doen is hartverwarmend,

Harry Potter: Boeken vs. films

Bron: mtv.com, fanpop.com

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

Zoek in artikelen