11 x goede voornemens voor 2022 die we stelen uit films en series

Kerst is alweer voorbij of we kunnen ons gaan richten op oud & nieuw. En inderdaad, dat betekent dat de lijstjes met goede voornemens ons weer om de oren vliegen. Nu kun je natuurlijk kiezen voor de standaard voornemens - dit jaar ga ik écht minder snoepen, not - maar je kunt er ook echt werk van maken. Originele voornemens, waar je je echt aan wilt houden. En laten films nou net bomvol zitten met die fantastische voornemens voor het jaar 2022!

Wist je dat we heel veel kunnen leren van 'The Good Dinosaur'? En dat we allemaal wel iets over kunnen nemen van 'Inside Out'? Yes, we kijken films niet alleen omdat we het leuk vinden, maar we steken er ook heel wat van op! Want in 2022 zullen we...

1. Net zo liefdevol zijn als Olaf

Olaf offert zichzelf op voor degenen van wie hij houdt. Als dat geen liefde is, weten wij het ook niet meer. Iedereen zou zich in 2022 moeten gedragen als deze lieve sneeuwpop!

2. Jezelf uiten

Laat jezelf zien aan de wereld. Want je bent goed zoals je bent! En als je het er allemaal lekker uit wilt dansen zoals in The Greatest Shownman, kunnen wij alleen maar zeggen: ga ervoor!

3. Niet bang zijn voor een nieuwe start

In Unbreakable Kimmy Schmidt verhuist de hoofdpersoon naar New York, waar ze niet terugkijkt naar haar pijnlijke verleden maar haar toekomst met open armen - en een glimlach - ontvangt. Daar kunnen we wel wat van leren!

4. Opkomen voor onszelf

Misschien kunnen we in het nieuwe jaar iets meer zijn zoals Klaus, die gewoon overal schijt aan heeft en het altijd voor zichzelf opneemt. Konden wij dat ook maar zo makkelijk.

5. Overal het goede van inzien

Nee, in de gevangenis zitten is nou niet echt ons toekomstbeeld. Maar deze gevangene in Orange is The New Black accepteert het zoals het is en ziet er ook het goede van in. Stralend door de wandelgangen dansen? Check!

6. Ons niet meer schamen voor onze gevoelens

En dus gewoon vertellen aan je secret lover dat je zielsveel van hem houdt, om hem vervolgens vol op de mond te zoenen waar iedereen bij is. Just do it, zullen we maar zeggen. En Ginny is daar het per-fec-te voorbeeld van. Nog meer girlpower. 

7. Toegeven wanneer het eens wat minder goed met ons gaat 

Dat het af en toe wat minder gaat, dat is bijna onvermijdelijk. Maar hé, accepteer je dat en durf je het ook toe te geven aan anderen? Dan kom je een stuk verder! Wij willen in 2022 net zo zijn als Nick van New Girl.

8.  Er voor je vrienden zijn

Wees altijd die persoon die klaar staat voor zijn vrienden als ze je nodig hebben. In Ready Player One laten ze zien dat als je iemand nodig hebt, je vrienden komen aangerend.

9. Onszelf af en toe verdrietig laten zijn

Dat we af en toe keihard kunnen janken, daar hoeven we ons echt niet voor te schamen. En dat is wat de film Inside Out laat zien. Verdriet hoort bij het leven. Accept it en schaam je er absoluut niet voor.

10. Tevreden zijn over onszelf

Laat al die onzekerheden over jezelf varen, net als Serena uit  Gossip Girl dat doet. We mogen er wezen, ook als we een bad hair day hebben of dat puistje maar niet weg wil gaan, 

11. Nog meer films en series kijken!

Wat natuurlijk ons meest belangrijke voornemen is. Want als iets ons gelukkig maakt, is het wel het kijken van onze favo tv-shows.

Wat zijn jouw goede voornemens?

Heb je dit artikel al gelezen?

Volgens onderzoek maakt het lezen van Harry Potter je een beter mens

Bron: Giphy

 

Nieuwste artikelen

  • Eeuwig licht - Francis Spufford

  • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

  • Grimwoud - Nadia Shireen

  • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

  • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

  • BodieBoost

  • 5x Partyproof haar voor Oud & Nieuw

  • 8 tips om je goede voornemens dit jaar vol te houden

  • Goede voornemens? Je bent niet de enige die...

  • 5x de beste Oud & Nieuw óóit!

Zoek in artikelen