De rouwfases waar je doorheen gaat als je favoriete serie is beëindigd

We weten allemaal wel hoe intens we kunnen meeleven met een serie. Of hoe intens een serie ons eigenlijk leeft. Zodra we wakker worden, willen we de serie kijken en voor het slapen gaan willen we ook nog even wat afleveringen kijken. O, en alle momenten daartussen willen we de serie eigenlijk ook kijken. Het komt dan ook als een flinke klap in ons gezicht wanneer de serie is afgelopen. Dit zijn de rouwfases waar je dan doorheen gaat! 

Wanneer het einde van je favoriete serie in zicht komt, wuif je dat vaak weg. Dat is een zorg voor later. Maar dat einde nadert altijd sneller dan je wilt. Voor je het weet, heb je die laatste aflevering gekeken en val je in een gat. Een diep donker gat. Door deze fases ga je heen wanneer je favo serie is beëindigd. 

Fase 1: De ontkenning
Je zit gekluisterd aan je laptop en wanneer de aftiteling van die ene aflevering begint, wil je doorklikken naar de volgende. Maar wacht eens even, waar is die volgende aflevering? Is Netflix niet up-to-date? Wat zijn dit voor grappen? Je wilt verder kijken. En wel meteen. Het zou toch niet de laatste aflevering zijn geweest die je net zag? Nee toch? Nee. Dat kan gewoon niet. Jij bent nog lang niet klaar met alle personages! Fase 2: Verbluffing 
Jeetje… De serie is gewoon afgelopen. Finito, gedaan, voorbij, basta, het einde, verleden tijd. Hoe kan dat? Hoe kan het dat je zo snel door al die afleveringen bent gegaan? Waarom hebben de makers niet meer afleveringen gemaakt? Waarom had de serie maar 20 afleveringen per seizoen? Jij snapt echt niet hoe dat kan. Voor de zekerheid googel je nog maar even of de filmmakers niet nog plannen hebben voor een soort doorstart, maar helaas. Het einde was toch echt in zicht. 

Fase 3: De stroom aan tranen 
Bittere tranen stromen over je wangen. Misschien niet letterlijk, maar je voelt het wel in je hart. Over je hart gesproken: die lijkt wel een beetje gebroken. Jaren heb je soms meegeleefd met de personages. Je bent samen met ze gegroeid en je bent van ze gaan houden. Het is dan ook zo’n ongelooflijk harde klap wanneer je niet meer met hen herenigd zal worden. Ja, dan mag er wel een traantje of duizend weggepinkt worden. 

Fase 4: Wanhoop
Je voelt je leeg van binnen en weet niet wat je verder moet kijken. Iedereen zegt dat je aan die ene nieuwe hippe serie moet beginnen die net op Netflix staat, maar no way dat die serie net zo goed kan zijn als de serie waarvan je zojuist de laatste aflevering hebt gekeken. Jij hebt gewoon geen zin in een nieuwe liefde wanneer je hart nog vers gebroken is van de laatste break-up. 

Fase 5: Acceptatie 
Na lang te hebben gejammerd en op de schouder van je vrienden te hebben uitgehuild, wordt het toch tijd om over je verlies heen te komen. Het was helaas het einde en je kunt het niet anders maken. Vermannen is wat je zult moeten doen. Je accepteert dat het is afgelopen en begint toch maar aan die ene serie die iedereen je aanraadt. (Of je kijkt je favo serie gewoon opnieuw. Misschien zie je nu wel dingen die je eerst niet zag!) 

Welke seriefinale deed echt pijn aan jouw hart? 
Beeld: giphy
Lees ook: 21 films om je klaar te stomen voor wedding season!

Nieuwste artikelen

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

  • Recensie: Dune

Gerelateerde artikelen

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen